"Ja sam psihopata": Ovo su prve reči uhapšenog dečaka (14) nakon masakra u školi na Vračaru

03.05.2023

12:13

1

K. K. je uhapšen u školskom dvorištu

"Ja sam psihopata": Ovo su prve reči uhapšenog dečaka (14) nakon masakra u školi na Vračaru
Privođenje K. K. posle masakra u školi - Copyright Tanjug/Str

"Ja sam psihopata!". Ovo su bile prve reči K. K. (14), koji se sumnjiči da je ubio osmoro đaka škole "Vladislav Ribnikar", radnika obezbeđenja i ranio nastavnicu, kao još i šestoro dece!

K. K., učenik sedmog razreda te škole, nakon masakra je mirno išetao iz zgrade. Međutim, njega je ubrzo locirala patrola policije i uhapsila u školskom dvorištu.

- On je razoružan i dok mu je inspektor stavljao lisice na ruke pitao ga je zašto je pobio decu. Na to mu je K. K. rekao: Ja sam psihopata! - naveo je izvor Informera iz istrage. 

Prema pisanju medija, K. K. je važio za jednog od najtalentovanijih đaka osnovne škole u kojoj je počinio zločin. Išao je na takmičenja iz matematike i biologije i osvajao je brojne nagrade i pohvale. Važi za jednog od najtalentovanijih đaka osnovne škole u kojoj je počinio masakr.

Njegovi školski drugari su za njega rekli da je uvek bio miran i povučen i da nikada nije pravio probleme, nego se isticao primernim ponašanjem. 

Sumnja se da je K. K. pucao iz dva pištolja. Imao je pet punih okvira i ranac pun molotovljevih koktela. Ranac je, navodno, pronađen u učionici istorije.

Još uvek se ne zna se šta je motiv ovog zločina. 

Prema navodima jednog od učenika škole, koji nije sa K. K. išao u razred, maloletni napadač je imao problema u školi jer je navodno trpeo vršnjačko nasilje, nije najbolje bio prihvaćen i to bi možda mogao biti motiv napada.

Troje ranjene dece su u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Dva dečaka su zadobila prostrelne rane nogu i oni su u stabilnom stanju, dok je devojčica koja je upucana u glavu na operaciji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike