Majka otkrila detalje koji su prethodili masakru na Vračaru: K.K. je tog jutra izgovorio jednu rečenicu, pa krenuo u krvavi pohod

27.05.2023

08:16

0

Majka je na saslušanju tvrdila da nije primetila nešto čudno u ponašanju sina, osim što je tog tokom doručka i spremanja bio usporen

Majka otkrila detalje koji su prethodili masakru na Vračaru: K.K. je tog jutra izgovorio jednu rečenicu, pa krenuo u krvavi pohod
Hapšenje K.K. - Copyright Tanjug/AP

Majka dečaka K.K. (13), koji je ubio devetoro vršnjaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" saslušana je u sredu u policiji i tom prilikom otkrila šta se dešavalo u njihovom domu tog 3. maja, pre odlaska u školu, kao i o odrastanju i ponašanju svog sina.

Ispričala je da je kobnog 3. maja ustala prva kako bi napravila doručak za dečaka i njegovu sestru.

Tvrdi da nije primetila nešto čudno u ponašanju sina, osim što je tokom doručka i spremanja bio usporen.

- Dečak je navodno rekao da ne brine, jer nastavnica ume da zakasni. Majka tvrdi da je zatim otišla da odveze ćerku u školu, a dečak je ostao kod kuće i sam se spremao - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Tanjug/AP
 

Sat vremena kasnije kaže da je čula za pucnjavu u školi i najpre mislila da joj je sin ranjen.

Odmah je otišla do škole gde je saznala istinu.

Dani uoči zločina

Pet dana pre zločina bio je sa drugom i njegovom mamom van grada. Tamo su proveli zajedno 1. maj, posle čega su se vratili za Beograd.

Vratio se sa drugarom i njegovom majkom za Beograd, dok su ona, suprug i ćerka bili u drugom vozilu.

Dečak je, kako je rekla, došao kući sat vremena pre njih kući i tuširao se u trenutku kad je stigao ostatak porodice. Majka da nije primetila promene u njegovom ponašanju ni tada ni narednog dana, 2. maja, kada je K.K. sa sestrom dan proveo sa sestrom kod babe i dede.

Dečakova majka saslušana je nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu po službenoj dužnosti dalo nalog da se ona ispita kako bi se utvrdilo da li je zapustila ili zlostavljala sina pre nego što je počinio masakr u školi.

Na saslušanju ga je opisala kao dečaka sa širokim interesovanjima, koji nije impulsivan, ali ni energičan, koji je radoznao i koji je kroz zagrljaj znao da pokaže emocije prema njoj i babi.

(Blic)

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike