"Počivaj u miru, najlepša balerino", "Nema te ceo dan, a već nedostaješ": Potresni oproštaj od dece ubijene u masakru na Vračaru

05.05.2023

12:50

0

Prijatelji, rođaci, drugari, ali i građani koji nisu poznavali ubijene, ne prestaju da žale, dolaze ispred škole, na Cvetni trg, ali i trgove širom zemlje gde odaju poštu žrtvama

"Počivaj u miru, najlepša balerino", "Nema te ceo dan, a već nedostaješ": Potresni oproštaj od dece ubijene u masakru na Vračaru
Građani odali počast - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

- Nemojte plakati kada zakoračite na prag naše sobe i kada ugledate da nas više nema. Pogledajte u nebo, jer smo mi sada gore i čuvamo vas više od svega... - nižu se najtužnije reči kojima se drugari opraštaju od mališana ubijenih u OŠ "Vladislav Ribnikar", koje je ubio K.K.

- Nema te već ceo dan, a meni već previše nedostaješ, kao da te nema već celu večnost. Zauvek će mi nedostajati tvoj duh, humor, način na koji si samo ti mogla da me oraspoložiš u sekundi i staviš mi osmeh na lice. Nedostajaće mi naše pevanje i skakanje u sobi na putovanjima - napisala je drugarica ubijene E. K.

printscreen
 

- Nedostajaćeš mi da mi na fizičkom budeš par za odbojku, nedostajaće mi naše trčanje po hodnicima na velikom odmoru, nedostajaće mi svaki trenutak sa tobom, ali ti si sada na boljem mestu. I obećavam da ću te uvek pamtiti i potrudiću se da svi znaju kakvu si dobru, lepu i veliku dušu imala i da si bila borac do samog kraja. Prerano si otišla i nismo uspele da ispunimo sve što smo jedna drugoj obećale u budućnosti, ali ti ćeš uvek biti moj heroj i volim te - dodala je drugarica.

printscreen
 

 

Za ubijenu K. M. prijatelji pišu da je bila najlepša balerina i da će je uvek tako pamtiti.

- Hvala ti na svakom ulepšanom danu, na svakom ulepšanom času, na lepim trenucima, na svemu što smo zajedno proživele. Zauvek ćeš nam ostati u prelepom sećanju na najlepšu balerinu, počivaj u miru. Volimo te - piše u jednoj od oproštajnih poruka.

Posle masovnog ubistva u školi, kakvo Srbija ne pamti, na nivou Republike je proglašena trodnevna žalost.

Prijatelji, rođaci, drugari, ali i građani koji nisu poznavali ubijene, ne prestaju da žale, dolaze ispred škole, na Cvetni trg, ali i trgove širom zemlje, pale sveće, ostavljaju cveće i plišane igračke i odaju poštu žrtvama.

Na beogradskim grobljima sutra će na večni počinak biti ispraćeni učenici K. E., D. A. i A. M. i radnik obezbeđenja u školi Dragan Vlahović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike