Pretučenoj mami i bebi na Zvezdari potrebna pomoć: Dragana želi da se vrati u rodni grad, daleko od nasilnika, ali je kuća propala

11.07.2023

16:31

0

Ceo život je prate teški trenuci - otkako joj je majka umrla, pa smeštena u hraniteljsku porodicu

Pretučenoj mami i bebi na Zvezdari potrebna pomoć: Dragana želi da se vrati u rodni grad, daleko od nasilnika, ali je kuća propala
Dragana mora da obnovi dom da bi pobegla od nasilnika - Copyright Profimedia/Instagram screenshot / crazydincha

Javnost je bila potresena kada je isplivala vest o jezivom nasilju na Zvezdari u junu, kada je Vukašin M. pretukao nevenčanu suprugu i tada šestomesečnu bebu.

One su iz porodičnog doma pobegle na sigurnije mesto, te ih je prihvatio pevač Milan Dinčić i njegova supruga Jelena, a zatim je policija nasilnika pritvorila i tužilaštvo još vodi proces.

Međutim, teška životna priča ovu nesrećnu ženu iz mesta Ražanj, Draganu S, prati od detinjstva. Kako smo saznali, nju i njenu sestru Andreu bliznakinju socijalne službe su sa tri godine razdvojile i dodelile hraniteljskim porodicama jer im je majka umrla od kancera.

Ona je sada posle nemilog događaja sa vanbračnim suprugom odlučila da se vrati u kuću sa svojom bebom, u Nišavski okrug, kako bi pobegle od nasilnika. Jelena Dinčić ispričala je za 24sedam detalje njene životne drame i zamolila sve koji mogu da pomognu.

Želi da nađe posao

S obzirom na to da je kuća u Ražnju propadala decenijama unazad, jer u njoj nisu živele od treće godine, sada su neophodni normalni uslovi za život, a Dragana po povratku u rodno mesto planira tek da nađe posao.

- Dragana ima sestru bliznakinju i živele su i odrastale su u Ražnju, ali kada im je mama umrla od karcinoma, stavljene su u dve hraniteljske porodice i ta kuća je propadala sve do danas. Sada posle svega što se desilo, Dragana želi da se vrati tamo, jer ovde nema nikoga, a i plaši se bivšeg nevenčanog muža šta će biti kada izađe iz pritvora. U Beogradu su troškovi veliki, a ona kao tehnolog u struci želi da nađe posao u Ražnju ili okolini, kad tamo već ima svoj dom, i krene od nule - kaže Jelena na početku razgovora, pa ističe da su najpre potrebni majstori kako bi se kuća renovirala.

- Već nam se javila jedna firma za PVC prozore, rešavamo jedno po jedno kako bi se od jeseni preselila u kuću sa bebom. Javljaju nam se i majstori koji su najpotrebniji, naći ćemo sredstva jer ljudi uplaćuju novac, ali su potrebni i mleko i pelene za bebu - naglašava ona.

Nasilniku produžen pritvor

Dokle je stigao slučaj, Jelena kaže:

- Njemu je produžen pritvor, ali dokle će biti to ne znam. Ona je dala izjavu, on će dobiti neku kaznu ali koliku to je pitanje - kaže ona o nasilju u porodici, dodajući da Draganu poznaje preko vaspitačice iz vrtića u koji idu njena i Dinčina deca.

ATAImages/ Antonio Ahel
Milan i Jelena Dinčić

Podsetimo, policija je 2. juna uhapsila V.M. (25) iz Beograda zbog sumnje da je pretukao nevenčanu suprugu i njihovu bebu. Žena i dete prevezeni su u bolnicu, gde je bebi konstatovano da je imala hematome na glavi i puštena je kući, dok su majci konstatovane lake povrede grudnog koša. Majka je navela da je bebu i nju tukao otac deteta, odnosno njen nevenčani suprug, u stanu na Zvedari u noći između 1. i 2. juna

Foto: Printskrin/Fejsbuk
Nasilnik: Vukašin M.

Izlaskom na lice mesta, patrola policije je zatekla oštećenu sa vidnim povredama, kada je izjavila da već duže vreme trpi nasilje, tačnije da njen nevenčani suprug zlostavlja nju i njihovo zajedničko dete - bebu od šest meseci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike