Oglasila se porodica dečaka koji je počinio masakr na Vračaru!

25.05.2023

15:41

0

Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo - poručili su preko advokata

Oglasila se porodica dečaka koji je počinio masakr na Vračaru!
Hapšenje K.K. - Copyright Tanjug/AP

Porodica dečaka K. K. (13), koji je usmrtio 10 osoba u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru uputila je saučešće familijama stradalih u masakru.

- Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak. Večno u tuzi - saopštila je porodica dečaka putem advokata.

Tog 3. maja dečak K.K. u školi "Vladislav Ribnikar" ubio je devet učenika i radnika obezbeđenja i ranio šest osoba (pet učenika i nastavnicu).

Policija je ubrzo potom uhapsila počinioca za koga se kasnije saznalo da je trinaestogodišnji učenik sedmog razreda te škole.

Policiju je i sam pozvao i rekao šta je učinio.

On je razoružan od strane pripadnika MUP-a koji su došli na teren, a dok mu je inspektor stavljao lisice na ruke pitao ga je zašto je pobio decu, K. K. je rekao "Ja sam psihopata".

Prema važećem Krivičnom zakonu Republike Srbije, K. K. ne može krivično odgovarati jer nema navršenih četrnaest godina.

Počinilac je bio naoružan sa dva pištolja, koja su bila u legalnom vlasništvu njegovog oca, kao i četiri Molotovljeva koktela koje je sam napravio.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike