Održana taktička vežba Vojske Srbije: Vojnici imali obuku za potrebu sistema "pancir S1" (FOTO)

10.04.2023

18:11

0

Ova uvežbavanja predstavljaju važan segment praktične obuke profesionalnog sastava za borbeni rad

Održana taktička vežba Vojske Srbije: Vojnici imali obuku za potrebu sistema "pancir S1" (FOTO)
Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije

U divizionu 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanom artiljerijsko-raketnim sistemom "pancir S1" realizovana su taktička uvežbavanja posluga ovog savremenog borbenog sredstva, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Ova uvežbavanja predstavljaju važan segment praktične obuke profesionalnog sastava za borbeni rad i osnovno tehničko održavanje borbenih sistema, a njihovom realizacijom unapređuju se ukupne sposobnosti jedinice za protivvazduhoplovnu odbranu snaga Vojske Srbije, važnih objekata i rejona od izviđanja i dejstva iz vazdušnog prostora.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije
 

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, borbene posluge su prošle sve sadržaje koji se odnose na taktiku upotrebe "pancira", a akcenat je bio na usavršavanju taktičkih postupaka prilikom posedanja vatrenog položaja i prevođenja sistema u različite stepene pripravnosti.

Na taj način je, kako se navodi, osim obučenosti svakog pojedinca, unapređen i timski rad i brzina reagovanja, što je od ključnog značaja za neutralisanje pretnji iz vazdušnog prostora.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije
 

Artiljerijsko-raketni sistem za PVD "pancir S1" jedan je od najsavremenijih u svojoj klasi, a njegovim uvezivanjem u sistem protivvazdušne odbrane unapređeni su vatrena moć i manevarske mogućnosti 250. raketne brigade za PVD, a time i ukupne sposobnosti Vojske Srbije za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora naše zemlje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike