Kurs napredne prve pomoći za pripadnike Vojske Srbije: Cilj je usavršavanje postojećeg znanja

03.04.2023

19:22

0

Polaznici su se na kursu teoretski i praktično osposobljavali za primenu postupaka

Kurs napredne prve pomoći za pripadnike Vojske Srbije: Cilj je usavršavanje postojećeg znanja
Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane

U Centru za obuku logistike realizovan je kurs napredne prve pomoći za oficire, podoficire i civilna lica na službi u Vojsci Srbije koji se u okviru svojih redovnih dužnosti ne bave urgentnim medicinskim zbrinjavanjem, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Kako se navodi, cilj ovog četvoronedeljnog usavršavanja je unapređenje postojećih znanja i sticanje novih veština i sposobnosti za pružanje prve pomoći i zbrinjavanje povređenih na mestu nesreće, uz upotrebu savremenih sanitetskih sredstava.

Tanjug/Ministarstvo odbrane
 

Polaznici su se na kursu teoretski i praktično osposobljavali za primenu postupaka i procedura od početne procene, preko trijaže, izvlačenja povređenog u bezbednu zonu, pregleda pacijenta po kontrolnoj listi i ukazivanja prve pomoći, do evakuacije vazdušnim putem.

Završetkom ovog kursa, koji predstavlja treći nivo usavršavanja za pružanje prve pomoći, polaznici su dostigli potreban nivo osposobljenosti za efikasnu upotrebu formacijskih i priručnih sredstava prilikom hitnog zbrinjavanja ugroženih u različitim situacijama, kao i za primenu tehnika i procedura koje se koriste za sprečavanje daljeg pogoršanja zdravlja povređenih i obolelih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike