Gašić na godišnjici SAJ-a: Išli ste u akcije u kojima nije smelo da se pogreši i gde su bili potrebni najhrabriji!

03.02.2023

13:49

0

Autor: R.M.

Ministar Gašić je povodom Dana SAJ-a izjavio da su pripadnicima te jedinice od njenog osnivanja 1978. godine bili namenjeni najteži zadaci

Gašić na godišnjici SAJ-a: Išli ste u akcije u kojima nije smelo da se pogreši i gde su bili potrebni najhrabriji!
Bratisla Gašić u jedinici SAJ - Copyright MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je danas da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) stub bezbednosti Republike Srbije, saopštio je MUP.

Gašić je dodao da se oni ne štede u borbi protiv terorizma i najtežih oblika kriminala da bi sačuvali svoju otadžbinu i svoj narod.

Ministar Gašić je povodom Dana SAJ-a izjavio da su pripadnicima te jedinice od njenog osnivanja 1978. godine bili namenjeni najteži zadaci.

- Njeni pripadnici su išli u akcije u kojima nije smelo da se pogreši i gde su bili potrebni najhrabriji, najobučeniji i nezaustavljivi u borbi protiv terorizma i svih oblika kriminala. I tako, 44 godine duga tradicija pamti mnoge generacije, koje su stamenim, nepokolebljivim koracima utrli put stabilnosti, mira i bezbednosti, kojim i vi danas snažno koračate i ne štedite se u borbi protiv terorizma i najtežih oblika kriminala i veštinom i snagom pravih vitezova štitite čast i slobodu svoje otadžbine i svog naroda - naglasio je ministar Gašić.

MUP Srbije
 

Ministar je naglasio da je politika državnog vrha na čelu sa predsednikom Vučićem usmerena na mirna i diplomatska rešenja i iskreno posvećena očuvanju mira u regionu.

- Imamo jasne i principijelne stavove i ozbiljno i odgovorno se ponašamo prema interesima Republike Srbije. Naš cilj je jasno definisan – da svaki građanin Republike Srbije ima zagarantovanu bezbednost i da njihova imovina mora biti zaštićena od svih vidova kriminala. Naš izbor nikada neće biti sukob. Svom snagom borićemo se da sačuvamo mir i stabilnost. Ali ako iko pokuša to da naruši, zaštitićemo sve građane Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost, bezbednost njihove imovine, kao i integritet i suverenitet naše Srbije - poručio je ministar Gašić.

MUP Srbije
 

Ministar je u čast nastradalim pripadnicima SAJ-a položio venac na spomen-obeležje u bazi te jedinice.

- Uvek je pravo vreme da se podsetimo 16 pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice koji su viteški svoj život položili za otadžbinu, štiteći njenu čast i slobodu. Ministarstvo unutrašnjih poslova pamtiće zauvek svoje heroje, pamtiće ih Srbija. Zaslužili su naši heroji i sećanje i zahvalnost, a njihove porodice brigu i pažnju - rekao je ministar Gašić.

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević istakao je da su pripadnici ove elitne jedinice ono najvrednije što imamo, kao i da su odabrani po strogim kriterijumima i vrhunski obučeni.

- Svojim posvećenim radom sve generacije pripadnika koje su proteklih decenija prošle kroz naše redove doprinele su da se ime naše jedinice sa uvažavanjem izgovara širom sveta. Težište naših aktivnosti biće usmereno na podmlađivanje personalnog sastava jedinice i edukaciju pripadnika, kao i modernizaciju i tehničko opremanje najsavremenijim sredstvima i opremom - rekao je Vulević.

MUP Srbije
 

Poručio je da će pripadnici SAJ-a i dalje biti jedan od stubova bezbednosti Republike Srbije.

- Održavanjem naših operativno-taktičkih mogućnosti na najvišem mogućem nivou, ostajemo uvek spremni da brzo reagujemo i u potpunosti izvršimo postavljene zadatke - poručio je komandant Vulević, zahvalivši državnom rukovodstvu i ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću na sveobuhvatnoj podršci.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike