Oni su ponos policije! Uručene nagrade najhrabrijem, najposvećenijem i najomiljenijem policajcu! (FOTO)

26.01.2023

13:01

0

Autor: R.M.

Ministar je čestitao nagrađenim pripadnicima i istakao da bez pojedinačnog zalaganja i angažovanja nema uspešnih timova

Oni su ponos policije! Uručene nagrade najhrabrijem, najposvećenijem i najomiljenijem policajcu! (FOTO)
Nagrađeni policajci - Copyright MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uručio je danas nagrade koje se tradicionalno dodeljuju najhrabrijem i najposvećenijem policijskom službeniku, kao i omiljenom kolegi među pripadnicima MUP-a.

Ministar je čestitao nagrađenim pripadnicima i istakao da bez pojedinačnog zalaganja i angažovanja nema uspešnih timova, kao i da uspeh MUP-a bitno zavisi od timskog rada, navodi se u sapštenju MUP-a. Kako je naglasio ministar Gašić, iako tradicija dodele ovih nagrada podrazumeva nagrađivanje troje pripadnika, MUP ima mnogo onih koji su svojom hrabrošću, zalaganjem i posvećenošću zaslužili ova ili slična priznanja.

- Neophodno je da svi pripadnici MUP-a, bez obzira koju vrstu posla obavljaju, a svaka nosi svoju težinu i odgovornost, imaju dobre uslove za rad, da imaju status i životni standard, koji im pružaju dostojanstven i siguran život - kazao je ministar Gašić.

MUP Srbije
Policijska odlikovanja

On je poručio da svaki pojedinac u MUP-u poseduje lične veštine i talente i da upravo skup tih veština i talenata čine Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Starešine moraju dobro da poznaju svoje zaposlene i da umeju da prepoznaju njihove sposobnosti i veštine. To se postiže dobrom komunikacijom, koja se zasniva na međusobnom poštovanju i poverenju, i pružanjem jednake šanse svima da iskažu svoje mogućnosti i ono što je najbolje u njima, a čime mogu značajno da doprinesu boljim rezultatima MUP-a“, poručio je ministar Gašić.

Naglasio je da su pripadnici MUP-a jedan veliki tim u službi građana i države Srbije i da je njihova obaveza da pokažu da je država jaka i stabilna i da je snažnija od svakog oblika kriminala i od svih bezbednosnih izazova sa kojima se suočavamo.

"Svestan sam koliko je težak i opasan policijski posao. Svestan sam da policiju gotovo nikada ne zovu kada je dobro, već kada se treba izboriti sa nečim lošim. Baš zato na nama je da građane svakodnevno podsećamo da je plava uniforma simbol stabilnosti i bezbednosti. Da je njihova policija uvek tu za njih. Da nam veruju. Da znaju da na policiju uvek mogu da se oslone. Hajde da zajedno sve to uradimo. Živela Srbija!“, poručio je ministar Gašić.

Savetnik ministra i šef Kabineta, načelnik Uprave policije, Dejan Bojović poručio je da zadatak Komisije za nagrađivanje nije bio nimalo lak zbog izuzetno jake konkurencije kandidata i poželeo nagrađenima da sa savesnim, predanim i kolegijalnim radom nastave i u budućnosti.

Nagrada za najhrabrijeg policijskog službenika dodeljena je vodniku prve klase Miodragu Stojadinoviću, vođi vatrogasno-spasilačke grupe, Vatrogasno spasilačkog odeljenja Velika Plana, zbog iskazane izuzetne hrabrosti pri spasavanju starije žene iz 20 metara dubokog bunara.

Pripadnik Interventne jedinice 92, mlađi vodnik Nenad Radulović, poneo je titulu najposvećenijeg policijskog službenika koji je tokom 2022. godine priveo pravdi 37 izvršilaca krivičnih dela, tokom patrolne delatnosti, a pružajući pomoć drugim organizacionim jedinicama MUP-a, pronašao 30 osoba za kojima se tragalo.

Nagrada za omiljenog kolegu dodeljena je zastavniku policije Pešić Milanu, mlađem kriminalističkom inspektoru za suzbijanje imovinskih delikata u Policijskoj upravi za grad Beograd, za kojeg su kolege rekle da je izuzetno savestan, pouzdan i požrtvovan kolega velikog srca, uvek spreman na saradnju i pružanje pomoći. Nagrađeni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zahvalili su se na nagradama, poručivši da su im one podsticaj da marljivo i posvećeno nastave rad u službi svih građana i države Srbije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike