Užičani su njemu dali Časni krst: Nebojša je teško bolestan, gotovo vezan za krevet, ali nade u izlečenje ima! Pomozimo mu (FOTO/VIDEO)

24.01.2023

11:01

1

Nebojša je odbijen za hemoterapije, kao i biološku terapiju, jer mu je jetra zahvaćena tumorom

Užičani su njemu dali Časni krst: Nebojša je teško bolestan, gotovo vezan za krevet, ali nade u izlečenje ima! Pomozimo mu (FOTO/VIDEO)
Copyright Privatna arhiva

Plivalo se prošlog četvrtka za bogojavljenski krst po celoj Srbiji, ali je vest dana bilo plivanje u Užicu kojeg u stvari i nije bilo.

Naime, momci i devojke su samo skočili i vodu i izašli, jer je Đetinja tih dana nabujala i nije bilo bezbedno za plivanje. Ipak, Časni krst je pripao jednom 33-godišnjem Užičaninu – Nebojši Božiću, koji je boluje od karcinoma debelog creva.

 

 

Ovaj potez mladih oduševio je i raznežio Srbiju, ali i Nebojšu, koji kaže da mu je to ulilo veliku nadu, ali i veru u ljude koji su tu za njega u najtežim trenucima.

- Jako mnogo mi je u duhovnom smilsu značilo - da vidim da su ljudi uz mene, da osetim mir i blagostanje - kaže za 24sedam Nebojša, kojem je pre dve i po godine dijagnostikovan karcinom debelog creva. 

Bolest je uznapredovala, pa su se pojavile metastaze na jetri. 

Ovaj hrabri Užičanin, koji je danas gotovo neprepoznatljiv zbog bolesti, već je imao dve operacije, ali značajnijih rezultata nije bilo. Zato je potrebno da ide u Grčku na operaciju sajber nožem, koji ciljano gađa delove tumora. 

- Sa njima sam konstantno na vezi, neke stvari smo organizovali, ali mi je potrebno oko 20.000 evra. Ono što je problem jeste moje trenutno stanje, koje ne dozvoljava da odmah odem na operaciiju. Stigli su mi lekovi iz Rusije koje inače koristim, a trebalo bi i da primim kubansku vakcinu - priča naš sagovornik.

Privatna arhiva
 

 

Kaže da bi nakon stabilizacije stanja i poboljšanja imuniteta trebalo da otputuje u Grčku.

Nebojša Božić je odbijen za hemoterapije, kao i biološku terapiju, jer mu je jetra zahvaćena tumorom.

Živi sa roditeljima koji mu pomažu koliko mogu. 

- Ponekad mogu da ustanem iz kreveta, ali sam većinu vremena vezan za njega, pa mi se roditelji nađu - ističe Nebojša, za kojeg sugrađani imaju samo reči hvale.

U Užicu će 26. januara biti održana i humanitarna svirka na kojoj će biti prikupljen novac za Nebu, kako ga Užičani zovu. 

 

 

Nebojša je zaposlen u PU za Grad Beograd u interventnoj jedinici 92, pa je nedavno i policijski sindikat apelovao na ljude dobre volje da mu pomognu. 

Novac se može uplatit na tekući račun u Halkbank: 155-6000181673925-62

Za Božić Nebojšu

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike