Nabujala Đetinja sprečila plivanje - Časni krst bolesnom sugrađaninu

19.01.2023

12:00

0

Nabujala Đetinja sprečila plivanje - Časni krst bolesnom sugrađaninu
Ilustracija - Copyright Pixabay

Zbog nabujale Đetinje, u Užicu se danas nije plivalo za Časni krst, ali su svi prijavljeni učesnici ispoštovali tradicu i ušli u vodu, a složili su se da bude dodeljen bolesnom Užicaninu Nebojši Božiću.

-To smo se dogovorili svi, da našem drugaru pomognemo na ovaj način. Svako ko dolazi ovde da bi se samo takmičio, ne treba da bude ovde. Ovde treba da svi učestvujemo i sve ovo što smo uradili uradili smo zajedno da srcem pomognemo jednom mladom čoveku. Nadam se da mu Bog može pomoći i da će izgurati sa ovom bolesti i da će sledeće godine i on plivati - rekao je Rade Vasović, pripadnik Policijske uprave Užice, koji je i bio inicijator da se Časni krst dodeli bolesnom sugrađaninu.

Svi takmičari su ušli u vodu, ispoštovana je tradicija, ali se nije plivalo.

-Reka Đetinja je nabujala, jako je brza i mutna i ne smemo nijednog trenutka ugroziti život nijednog plivača. Prema nekim starim verovanjima, plivanje za Bogojavljenski krst simbolizuje želju ža životom, želju za napretkom. Iz tog razloga svim ovde prisutnim čestitam današnji praznik, želim im dobro zdravlje sa najdubljom verom da svet možemo popraviti svojim dobrim delima- poručila je okupljenim plivačima i građanim gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević. Ove godine u Užicu bilo je 75 prijavljenih plivača za Časni krst.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike