Voda ušla u kuće, potopila groblja i na desetine hektara obradivog zemljišta: Dramatične scene kod Čačka! (FOTO)

19.01.2023

13:28

0

Voda ušla u kuće, potopila groblja i na desetine hektara obradivog zemljišta: Dramatične scene kod Čačka! (FOTO)
Poplavljeno na desetine hektara obradivog zemljišta - Copyright RINA

Padavine koje su tokom noći pogodile Čačak dovele su do izlivanja nekoliko manjih reka u selima. Najkritičnije stanje bilo je u naselju Obrež gde je voda pretila da uđe u kuće. Reke su se izlile u selima Viljuša, Prijevor i Vapa, a ekipe Civilne zaštite već satima su na terenu. 

- Uspeli smo da odbranimo sva domaćinstva od poplava, voda se sada povlači. Ali, pogledi su i dalje uprti i nebo i sve ekipe su u maksimalnoj pripravnosti - rekao je za RINU Bratislav Zečević, iz Civilne zaštite Čačka. 

RINA
 

U selima Vapa i Viljuša pričinjena je šteta na putnoj infrastrukturi, a poplavljeno je na desetine hektara poljoprivrednog zemljišta. Stari put Čačak - Kraljevo bio je u prekidu, a kad se voda povukla policija vozila propušta naizmenično. 

RINA
 

- Obradive površine su nam pod vodom, kad se povuče videćemo kolika materijalna šteta je pričinjena. Noćas smo kuću jedva odbranili od vodene stihije, nismo spavali. Voda je ušla u podrume, svake godine nam je ista priča - kaže meštanin Vape. 

RINA
 

 

Od poplava strepe i Ivanjičani, selo Brusnik najugroženije

Teška situacija je i u Ivanjici, a najkritičnije je u planinskim selima koja su se i prethodnih meseci našla na udaru poplava.

- Nivo reka na teritoriji Ivanjice je u porastu, naše ekipe su sa teškom mehanizacijom u pripravnosti ukoliko dođe do izlivanja da reagujemo. Ono gde postoji strah od izlivanja jeste u selu Brusnik podno Golije, jer je u tom delu pala velika količina kiše - rekao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

RINA
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike