Vozač iz Srbije koji se izvukao sa granice sa Ukrajinom za 24sedam: „Držali su nas na nišanu, sve nam je ostalo tamo“ (FOTO)

03.03.2022

12:01

1

Naoružani carinici su im rekli da odemo odatle ili ćemo biti streljani – priča Danilo

Vozač iz Srbije koji se izvukao sa granice sa Ukrajinom za 24sedam: „Držali su nas na nišanu, sve nam je ostalo tamo“ (FOTO)
Danilo Polić - Copyright Danilo Polić/Privatna arhiva

Dvojica vozača iz Srbije Danilo Polić i Dejan Jovančić uspeli su da napuste Ukrajinu u kojoj su bili blokirani danima i pređu u Poljsku.

Privredna komora Srbije je saopštila vozači su izvučeni sa područja Ukrajine koje je bilo poprište direktnih sukoba, zahvaljujući saradnji ambasade Srbije i Poljske i ambasadora Nebojše Košutića i kriznog štaba Privredne komore Srbije.

Danilo, koji se trenutno nalazi u Poljskoj i koji bi trebalo sutra da stigne u Srbiju je osam dana proveo na prelazu Domanovo.

-Čim je proglašeno ratno stanje mi smo blokirani, ukrajinski graničari su nas zaustavili! Bili smo nas dvojica na ovom prelazu, Dejan i ja. Prvu noć sam spavao u kamionu, ali mi je sutradan rečeno da više nije bezbedno pa smo prebačeni u motel udaljen 20 kilometara - kaže za naš portal Danilo.

Kako je istakao "tamo je bio divlji zapad, niti prodavnice niti ičega."

Danilo Polić/Privatna arhiva
 

 

-Juče smo se vratili do naših kamiona, ali vojska drži granicu i bukvalno smo bili na nišanu. Naoružani carinici su im rekli da odemo odatle ili ćemo biti streljani – priča Danilo i dodaje da im je gorivo izvučeno iz kamiona, kao i da nije mogao čak ni svoje stvari da uzme iz vozila.

-Našli smo nekog čoveka da nas prebaci u Poljsku. Sinoć smo stigli tamo, ušli smo na granici u kombi sa nekom decom i od jutros smo u Poljskoj. Sada alternativnim putevima tražimpo kako dalje do Srbije. Kamioin su nam ostali tamo - ističe ovaj Beograđanin. 

Na prelazu Jagodin su i dalje četvorica naših vozača.  Aleksandar Dražić je oko 30 km od Kijeva, dobro je, ali nema načina da trenutno izađe odatle. 

Iz Kriznog štaba Privredne komore Srbije naglašavanju da zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova i našom ambasadom u Ukrajini čine sve da izvuku naše šofere na sigurno.

Osmi je dan oslobodilačke vojne operacije Rusije u Ukrajini. Ceo svet sa nestrpljenjem očekuje da li će se danas konačno nastaviti pregovori između Rusije i Ukrajine, a jedna od tema sastanka biće i prekid vatre. Kijev odugovlači nastavak pregovora po nalogu SAD, kaže Sergej Lavrov. Zatvoren je obruč oko Marijupolja. Nastavlja se blokada rada i cenzura ruskih medija.

Sve o sukobima u Ukrajini pratite u našem blogu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike