Raspad Ujedinjenih nacija počinje isključenjem Rusije: Reč stručnjaka koja objašnjava kakav potres može da se desi u Njujorku!

03.03.2022

10:31

0

Kesić je istakao i da su Amerikanci ogorčeni zbog velikih poskupljenja koja su na delu u zemlji i da Bajden stalno ponavlja da je uzrok rasta cena - rat u Ukrajini

Raspad Ujedinjenih nacija počinje isključenjem Rusije: Reč stručnjaka koja objašnjava kakav potres može da se desi u Njujorku!
Pregovori Rusije i Ukrajine, ilustracija - Copyright Profimedia

Ne postoji legalni mehanizam da se Rusija isključi iz Ujedinjenih nacija, ali ako se to dogodi, biće to raspad UN, izjavio je spoljnopolitički komentator Obrad Kesić.

- Mislim da je taj scenario malo verovatan, jer bi takav zahtev morao doći od Saveta bezbednosti, a to ne bi podržale ni Rusija ni Kina. Kina bi glasanjem za takav predlog sama sebi pucala u nogu, jer bi, ukoliko bi došlo do sukoba sa Zapadom, i njoj moglo isto da se dogodi. Ne postoji legalni mehanizam da Rusija bude isključena iz UN, ali naravno, nikada ne isključujem takvu mogućnost, jer znamo da se Zapad poziva na međunarodno pravo samo kada to njima odgovara - kazao je Kesić za TV K1.

Printscreen / Youtube / FACE HD TV
 

 

UŽIVO Rusija obezbedila izlazak civilima iz Kijevske oblasti! "Mercedes" obustavio isporuke vozila! (VIDEO/FOTO)

On je rekao da ako bi Rusija bila isključena iz UN, to bi bio raspad Ujedinjenih nacija.

Kesić je istakao i da su Amerikanci ogorčeni zbog velikih poskupljenja koja su na delu u zemlji i da Bajden stalno ponavlja da je uzrok rasta cena - rat u Ukrajini.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike