Nišlije da se jave za stolariju i solarne panele: Raspisan konkurs za energetsku efikasnost

16.09.2022

09:32

0

Autor: 24sedam

Grad Niš raspisao je danas javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada

Nišlije da se jave za stolariju i solarne panele: Raspisan konkurs za energetsku efikasnost
Ilustracija - Copyright Profimedia

Za treći po veličini grad u Srbiji sa 260.000 stanovnika je za energetsku efikasnost  pripremljeno je 34 miliona dinara (oko 290.000 evra).

Grad i Republika, odnosno Ministarstvo energetike, daju po pola iznosa, dok građani  plaćaju iz svog džepa polovinu investicije u bolje grejanje svog doma.

Mere energetske sanacije se odnose na unapređenje termičkog omotača kuća i zgrada, odnosno fasade, termotehničkih instalacija (kotlova i peći) i ugradnju solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode.

Na konkurs mogu da se prijave domaćinstva i stambene zajednice, pod uslovom da objekte koriste za stanovanje i da su namenski utrošili bespovratna sredstva dobijena u prethodne dve godine.

Iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje najnovijim javnim pozivom razlikuje se u zavisnosti od namene korišćenja sredstava i za domaćinstva je od 85.000 dinara do 140.000 dinara (725 do 1.190 evra), a za stambene zgrade od 40.000 dinara (340 evra) po stanu.

Rok za podnošenje prijava sa neophodnom dokumentacijom je 15. oktobar.

Кonkursna dokumentacija može se preuzeti na internet stranici grada Niša (www.ni.rs) i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (www.investnis.rs) ili na šalterima Gradskih uprava grada Niša.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike