Niče nova zelena oaza usred Bloka 23! Imaće dva dečija igrališta, teretanu na otvorenom i stazu za bicikliste

23.02.2022

17:05

0

Za predmetni projekat izdata je Saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika i kulture Grada Beograda

Niče nova zelena oaza usred Bloka 23! Imaće dva dečija igrališta, teretanu na otvorenom i stazu za bicikliste
Park u Bloku 23, Zelenilo Beograd - Copyright Promo/JKP "Zelenilo Beograd"

U ulici Milenija Popovića 40-44, tačnije u Bloku 23, početkom februara ekipe JKP "Zelenilo Beograd" započele su radove na sanaciji dečjeg igrališta, kao i izgradnji teretane na otvorenom, terena za rekreaciju, staze za bicikliste i trotinete, kutak za miran odmor i pešačke komunikacije.

Za predmetni projekat izdata je Saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika i kulture Grada Beograda na predloženo rešenje, a svi radovi planirani za izvođenje na predmetnoj lokaciji urađeni su uz dogovor i saglasnost nadležnog zavoda.

- Mere zaštite definisane Odlukom o utvrđivanju prostorne kulturno-istorijske celine „Centralna zona Novog Beograda“, obuhvataju i mogućnost novih intervencija koje uključuju i određeni stepen izmena u okviru zaštićene stambene celine, a koje novim materijalima i novim mobilijarom ne devastiraju originalni koncept Bloka 23 - piše u saopštenju "Zelenila".

Tehnička dokumentacija za ovu lokaciju urađena je na osnovu zahteva građana i na osnovu analize prostora odgovornog projektanta koji je na terenu sa građanima proveo vreme u razradi rešenja i planiranju radova u ovom delu Bloka 23.

Prema rečima nadležnih u "Zelenilu", u Bloku 23 predviđeni su sledeći sadržaji:

  • Dva dečija igrališta - sadržaji za decu uzrasta od dve do 12 godina, sa ukupno devet dečjih rekvizita
  • Staza za bicikle i trotinete - na kojoj deca bezbedno mogu učiti prva saobraćajna pravila - sadržaji za decu uzrasta od tri do 15 godina
  • Teretana na otvorenom sa osam sprava za vežbanje i teren za rekreaciju (stoni tenis i stoni fudbal) - sadržaji za tinejdžere, adolescente i starije građane za rekreaciju i sport (iznad 12 godina starosti)
  • Kutak za miran odmor sa tri šah stola - sadržaji za stariju populaciju ili ljubitelje šaha
  • Bonus video

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Izvor: 24sedam

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike