Park na Voždovcu potpuno ruiniran! Zelene površine uništene, klupe slomljene, stubići porušeni - ko je kriv? (FOTO)

14.02.2022

08:30

0

Kako 24sedam saznaje, radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" nedavno su sanirali kvar na vodovodnoj mreži

Park na Voždovcu potpuno ruiniran! Zelene površine uništene, klupe slomljene, stubići porušeni - ko je kriv? (FOTO)
Park, Voždovac 24sedam_LJ. S. - Copyright 24sedam/Lj. S.

Park kralja Stefana Ostoje u Kumodraškoj ulici, na Voždovcu, doživeo je potpunu transformaciju otkako su radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" sanirali kvar na vodovodnoj mreži.

Nekada zelene površine sada su gotovo uništene, blato se nalazi na pešačkoj stazi, klupe su polomljene, a stubići koji blokiraju prolaz motornih vozila porušeni. 

Takođe, na travnatim površinama ostali su urezani tragovi vozila, pa se zelenilo jedva nazire usled velike količine peska i blata koje ga prekriva. 

Da stvar bude gora, kamene kante pune su smeća, pa je đubre počelo da ispada iz istih, što se i može videti na fotografijama koje smo uradili na licu mesta. 

Prema svedočenju stanara ovog dela Voždovca, ekipe JKP "Zelenilo Beograd" retko zalaze u ovaj kraj, pa nije ni čudo što su svi đubrijeri puni smeća. A tome doprinose, kako kažu, i nemarni stanovnici okolnih zgrada koji svoje đubre bacaju u kamene kante umesto u kontejnere, koji se nalaze svega nekoliko metara dalje. 

Pored nesavesnih stanara, park prlja i omladina koja se uveče skuplja tu i smeće baca gde stigne! 

- Problem imamo i mi vlasnici pasa, jer iako je napolju lepo vreme, blato u tom delu parka je sveže, pa nam se psi često uprljaju. A i ko zna na šta mogu da stanu kada njuškaju tu gde je ruinirano sve - požalili su se za 24sedam posetioci ovog parkića na Voždovcu. 

Prvo se čeka "Vodovod", pa tek onda stiže "Zelenilo" 

Kako 24sedam saznaje, radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" nedavno su sanirali kvar na vodovodnoj mreži, nakon čega su zelene površine ostale uništene. 

- U narednom periodu "Vodovod" će obaviti utovar i odvoz deponovanog materijala. Po završetku radova, radnici "Zelenila Beograd" saniraće predmetne površine - potvrdili su za 24sedam iz JKP "Zelenilo Beograd.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike