Počelo uređenje parka u Železniku: U planu izgradnja dva dečja igrališta, teretane na otvorenom, kao i terena za rekreaciju

22.02.2022

10:40

0

Od parkovskog mobilijara planirano je postavljanje 28 betonskih klupa sa naslonom, četiri klupe bez naslona uz stolove za šah i 11 betonskih đubrijera

Počelo uređenje parka u Železniku: U planu izgradnja dva dečja igrališta, teretane na otvorenom, kao i terena za rekreaciju
7410f4753833429c2a8893455b96c154_2889321777 - Copyright Beoinfo

Radovi na obnovi parka u Ulici Stjepana Supanca od broja 2 do 18 u naselju Železnik počeli su danas na inicijativu sugrađana ovog dela čukaričkog naselja, saopštili su iz JKP "Zelenilo - Beograd".

Prostor koji će nakon radova dobiti potpuno novi izgled obuhvata površinu od 14.028 kvadratnih metara i na njemu će biti izgrađena dva dečja igrališta, teretana na otvorenom, teren za rekreaciju i kutak za miran odmor, a biće sanirane i sve pešačke komunikacije.

Dečje igralište, predviđeno za manju decu, uzrasta od dve do pet godina, biće opremljeno sa četiri dečja rekvizita (vrteška, ljuljaška sa dva sedišta i dve njihalice). Drugo igralište, za stariju decu, uzrasta od tri do 12 godina, biće opremljeno sa sedam rekvizita (ljuljaška sa dva sedišta, penjalica „Iglo”, klackalica, vrteška i dva multifunkcionalna rekvizita).

Rekviziti se postavljaju na podlogu od livene gume. Uz igralište za manju decu predviđeno je postavljanje penjalice napravljene od panjeva.Osim dečjeg igrališta, planirana je i izgradnja teretane na otvorenom sa osam sprava koje će biti postavljene na podlogu od granulisanog šljunka.

Na prostoru u blizini zgrada 2-4 predviđeno je formiranje terena za rekreaciju na kojem je planirano postavljanje stola za stoni tenis i dva stola za stoni fudbal na otvorenom.

Na delu površine ispred ulaza u objekat sa brojem 12-14 predviđeno je uvođenje novog sadržaja - kutak za miran odmor, na kojem će biti postavljena dva metalna stola za šah sa klupama. S obzirom na veličinu površine koja se rekonstruiše, uvodi se i mali plato za miran odmor sa tri klupe.

Od parkovskog mobilijara planirano je postavljanje 28 betonskih klupa sa naslonom, četiri klupe bez naslona uz stolove za šah i 11 betonskih đubrijera.

Nakon završetka građevinskih radova, planirana je obnova travnjaka setvom travne smeše na površini od 11.129 kvadratnih metara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike