Nuklearne snage su u stanju pune pripravnosti! Putin upozorio Zapad: Shvataju li oni šta to znači?

29.02.2024

10:51

0

Zapad je, prema njegovim rečima, isprovocirao sukob u Ukrajini, na Bliskom Istoku i drugim regionima na svetu, a sada je istakao da se spremaju da napadnu Rusiju

Nuklearne snage su u stanju pune pripravnosti! Putin upozorio Zapad: Shvataju li oni šta to znači?
Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin obratio se Federalnoj skupštini sa ciljem da izloži svoju viziju onoga šta očekuje Rusiju u narednih nekoliko godina.

Na samom početku govorio je o strateškim planovima i merama koje su neophodne za dalji razvoj zemlje, napominjući da je složnost Rusa najvažnija u narednom periodu.

- Samo jedinstveni možemo da realizujemo sve što smo zamislili. Dokazali smo da je Rusija spremna da odgovori na svaki izazov - poručio je Putin, naglasivši da neće dozvoliti da se iko meša u unutrašnje stvari zemlje.

- Zapad želi da sa nama učini isto kao i sa mnogim dugima u svetu, kao što je slučaj sa Ukrajinom. Da donese neslogu i da nas oslabi iznutra. Ali, preračunali su se, naišli su na čvrst stav i odlučnost našeg multinacionalnog naroda. I to je sada očigledno - istakao je ruski lider.

O napadu na Rusiju

Zapad je, kako je Putin više puta istakao, isprovocirao sukob u Ukrajini, na Bliskom Istoku i drugim regionima na svetu, a sada je istakao da se spremaju da napadnu Rusiju.

- Misle da biraju najefikasnija sredstava za napad na rusku teritoriju. Setimo se onih koji su slali kontigente da udare na našu zemlju, ali sad će posledice biti tragičnije - kazao je on i dodao:

AP Photo/Alexander Zemlianichenko
 

- Oni moraju da shvate da i mi imamo oružje, koje može da gađa ciljeve na njihovoj teritoriji. Preti se nuklearnim oružjem, a to znači uništenje civilizacije. Da li oni shvataju šta to znači? - poručio je Putin.

Ruski lider je istakao i da su borbene sposobnosti ruske vojske sve veće.

- Borbene mogućnosti naših snaga porasle su više puta, a naši borci uveliko oslobađaju velike teritorije. Nismo mi počeli rat u Donbasu. Ali ćemo iskoreniti nacizam i odbraniti naše građane - kazao je Putin.

- Izrasla je i obučena čitava plejada talentovanih komandanata, koji uspešno rešavaju zadatke koji su im dodeljeni. Vidimo gde i kakve probleme imamo. Razumemo šta treba da se uradi, a takav rad se obavlja kontinuirano - i napred i pozadi - zaključio je.

Nuklearno oružje spremno

Ruske strateške nuklearne snage su u stanju pune pripravnosti, rekao je Putin.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko
 

- Svi dosadašnji planovi za razvoj ruskog odbrambenog sektora su ispunjeni. Kompleks "kinžal" se efikasno koristi u zoni specijalne vojne operacie - rekao je ruski predsednik.

- Rakete "sarmat" su isporučene trupama, a Rusija će ih uskoro upotrebiti u oblastima gde se nalaze na borbenom dežurstvu - dodao je Putin, naglašavajući da bez suverene i jake Rusije nikakvog bezbednog poretka ne može biti.

- Neophodno je da radimo na tome da se u skoroj budućnosti na teritoriji Evroazije formira ravnopravna i nedeljiva bezbednost. Spremni smo da o tome razgovaramo sa svim zainteresovanim stranama - kazao je on.

O napadu na Evropu

Već nedeljama unazad mnogi evropski zvaničnici pominju rat sa Rusijom, pričajući da se Moskva sprema da napadne EU.

Profimedia
 

- Oni pričaju o tome kako Rusija planira da napadne Evropu, a mi sami znamo da je to glupost. Danas već pričaju o slanju trupa u Ukrajinu. Oni treba da znaju da Rusija ima oružje koje može da uništi ciljeve i na njihovim teritorijama. Treba da budu svesni toga, da takvi postupci provociraju nuklearni sukob. Oni kao da nisu svesni da tako nešto može dovesti do kraja čovečanstva. Za njih su sve to kao crtani filmovi - rekao je Putin.

Osim toga, prilikom obraćanja pričao je o ekonomskim planovima Rusije i drugim unutrašnjim pitanjima koja se tiču njenih građana.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike