Peskov: Ukoliko vojnici NATO stupe u Ukrajinu, to vodi u direktan sukob sa Rusijom

27.02.2024

12:32

0

U Parizu je održana konferencija o podršci Ukrajini

Peskov: Ukoliko vojnici NATO stupe u Ukrajinu, to vodi u direktan sukob sa Rusijom
Dmitrij Peskov - Copyright Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Pojava NATO vojnika na teritoriji Ukrajine dovešće do direktnog sukoba sa Ruskom Federacijom i eskalacije situacije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je istakao da u tom slučaju ne treba govoriti o verovatnoći, već o neizbežnosti sukoba, prenosi Interfaks. 

Osvrćući se na jučerašnju izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali da "ništa ne treba isključiti", Peskov je rekao da diskusije zapadnih zemalja o mogućnosti slanja njihovih vojnika u Ukrajinu predstavljaju novi, veoma važan elemenat.

- Svi drugi elementi u govoru francuskog predsednika su već na ovaj ili onaj način iznošeni i mi smo ih već uzeli u obzir - rekao je Peskov, dodajući da je Moskvi dobro poznat Makronov stav da "Rusiji treba naneti strateški poraz".

AP Photo/Thibault Camus, Pool
Emanuel Makron

Dodao je da je jedan broj zemalja koje su učestvovale na skupu u Parizu o podršci Ukrajini ima "prilično trezvenu procenu potencijalne opasnosti takvog poteza i potencijalne opasnosti od direktnog uvlačenja u gorući sukob".

Makron je rekao da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali je naglasio da "ništa ne treba isključiti".

- Nema konsenzusa o slanju trupa u ovom trenutku. Ništa ne treba isključiti. Učinićemo sve kako Rusija ne bi pobedila - rekao je Makron na konferenciji za novinare.

Samitu u Parizu prisustvovalo je oko 20 evropskih lidera.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike