Taker Karlson otkrio da li bi bio Trampov potpredsednik: Priča se da je on Melanijin favorit

09.12.2023

14:29

0

Voditelj je postao strastveni pristalica bivšeg predsednika nakon što je FBI prošlog leta izvršio raciju u njegovoj kući na Floridi

Taker Karlson otkrio da li bi bio Trampov potpredsednik: Priča se da je on Melanijin favorit
Copyright AP Photo/Richard Drew/Ross D. Franklin

Bivši voditelj Foks njuza Taker Karlson nije isključio mogućnost da 2024. postane potpredsednik američkog predsednika Donalda Trampa, sugerišući da će mu biti potrebna Božija smernica da preuzme posao ako mu bude ponuđen.

Karlson, koji je privukao milione gledalaca na svom kanalu na Iksu (bivši Tviter) otkako ga je Foks otpustio u aprilu, komentarisao je u četvrtak medijski izveštaj da je on potencijalni kandidat za potpredsednika koga favorizuje bivša prva dama Melanija Tramp.

- Bog bi morao da viče na mene veoma glasno da bih prihvatio takvu ponudu - rekao je on i dodao da ne poznaje prvu damu, kao i da nije zainteresovan da se kandiduje.

- Da se ​​od dobro plaćenog šizofrenika sa ulice pretvorite u političara – to je nekako teško zamisliti - rekao je on, dok je publika klicala kada nije u potpunosti isključio mogućnost da se pridruži Trampovoj listi za 2024.

Američki novinski portal Aksios izvestio je u četvrtak da se bivša prva dama zalagala da njen muž izabere Karlsona za svog kandidata.

- Ona misli da bi Karlson bio moćan saveznik njenog muža - navodi se u saopštenju u kom se poziva se na neidentifikovanu osobu blisku Trampu.

Profimedia
Mardžori Tejlor Grin, Taker Karlson i Donald Tramp

Tramp je prema anketama ubedljivo vodeći republikanski kandidat koji će se, po svemu sudeći, suočiti sa aktuelnim demokratom Džoom Bajdenom na predsedničkim izborima sledeće godine. On se suočava sa 91 optužbom za krivična dela u četiri odvojena krivična slučaja koja su podneli tužioci u Vašingtonu, Njujorku, Floridi i Džordžiji.

Karlson je rekao da je postao strastveni pristalica Trampa nakon što je FBI prošlog leta izvršio raciju u kući bivšeg predsednika na Floridi i obećao je da će glasati za Trampa i voditi proteste ako bivši predsednik bude osuđen za zločin i zatvoren.

- Ne možete dozvoliti režimu, predsedniku SAD, Ministarstvu pravde da izbace favorita iz trke. Ne možete to da uradite - istakao je on.

Drugi potencijalni kandidati za Trampovog potpredsednika su senatorka Džej Di Vens, guvernerka Arkanzasa Sara Hakabi Sanders, guvernerka Južne Dakote Kristi Noem, predstavnik Bajron Donalds, predstavnica Mardžori Tejlor Grin i kandidatkinja za Senat Arizone Keri Lejk, navodi se u izveštaju Aksiosa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike