Karlson upozorio rukovodstvo SAD: Izgubili bismo u ratu protiv Kine i Rusije na Bliskom istoku, sada nije vreme za njega

19.10.2023

15:43

0

Voditelj pripisuje slabost Amerike iscrpljenosti usled besmislenih sukoba u Iraku i Avganistanu i unutrašnjih podela

Karlson upozorio rukovodstvo SAD: Izgubili bismo u ratu protiv Kine i Rusije na Bliskom istoku, sada nije vreme za njega
Copyright Printscreen Twitter/TuckerCarlson

SAD rizikuju poraz u ratu na Bliskom istoku ako u njega budu uvučene Rusija, Kina i Turska, izjavio je poznati američki novinar Taker Karlson u videu objavljenom na njegovom nalogu na Iksu, nekadašnjem Tviteru. Prema njegovim rečima, situacija je znatno ozbiljnija nego što to Amerikanci shvataju.

- Ulozi su mnogo veći nego što misle mnogi Amerikanci. Lako je zamisliti da neke druge strane mogu biti uvučene u sukob Izraela i Hamasa. Te države uključuju Rusiju, Iran, Tursku, Kinu, Saudijsku Arabiju, zemlje Persijskog zaliva i, verovatno, mnoge druge - kazao je on.

Karlson smatra da, iako neke od ovih zemalja mogu podržati Izrael i SAD, većina će se naći na suprotnoj strani.

- To će biti problematično jer je vojska SAD sada najslabija u psolednjih 50 godina - naveo je voditelj.

On pripisuje ovu slabost iscrpljenosti usled besmislenih sukoba u Iraku i Avganistanu, kao i unutarnjim podelama izazvanim "lakrdijaškom" politikom Pentagona.

- Sada nije vreme za rat svetskih razmera. Izgubićemo ga. Ali naš glavnokomandujući to ne shvata -smatra Karlson.

Karlson se osvrnuo i na reči američkog predsednika Džozefa Bajdena koji je izjavio da sau SAD najmoćnija zemlja u istoriji čovečanstva, upozoravajući da prevelika oholost često prethodi katastrofama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike