Jezivo: Par tvrdi da je šest meseci pio vodu iz WC-a, počeli naglo da se razbolevaju!

30.11.2023

11:46

0

Kada su primetili da nisu dobili račune za vodu, a da im vodosnabdevanje nije prekinuto, odlučili su da istraže situaciju

Jezivo: Par tvrdi da je šest meseci pio vodu iz WC-a, počeli naglo da se razbolevaju!
WC šolja - Copyright Freepik

Gospodin Tan i njegova devojka, koji su nedavno iznajmili stan u Pekingu, u Kini, suočili su se sa šokantnim otkrićem nakon što su shvatili da su možda šest meseci koristili vodu iz toaleta za piće i kućne potrebe.

Pomenuti par je stan počeo da iznajmljuje u maju ove godine, plaćajući mesečnu kiriju od 10.000 kineskih juana (oko 1.400 dolara), a nedugo nakon useljenja oboje su počeli da se osećaju loše. 

Gospodin Tan se žalio na akne i opadanje kose, dok je njegova devojka imala bolove u grudima i kašalj. 

Kada su primetili da nisu dobili račune za vodu, a da im vodosnabdevanje nije prekinuto, odlučili su da istraže situaciju.

Gospodin Tan je proverio vodomer i ustanovio da se pokazivač za "tehničku vodu" povećava kada otvore slavine. Pozvali su vodoinstalatere koji su otkrili dodatnu cev skrivenu ispod podova i iza zidova, za koju se sumnja da povezuje WC sa vodovodnim cevima.

Unsplash
 

Iako su cevi brzo popravljene, Tan sada traži odštetu od firme koja upravlja zgradom. Firma je za Jam Press izjavila da stanari koji se usele u blok imaju opciju izbora između dve vrste vodosnabdevanja pomoću ventila: pijaće vode ili vode iz obližnjeg bunara koja je namenjena samo za zalivanje biljaka i ispiranje toaleta.

Firma tvrdi da je voda iz bunara prošla testove kvaliteta u martu, ali par osporava da su ikada bili obavešteni o ovome. Trenutno su u pregovorima sa firmom radi rešavanja problema i nadaju se kompenzaciji ukoliko se dokaže da su zaista šest meseci konzumirali vodu nepodobnu za piće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike