Tramp se obrušio na Bajdena posle obraćanja o stanju nacije: Doveo nas je do ivice trećeg svetskog rata!

08.02.2023

10:54

0

Bivši američki lider kritikovao je svog naslednika zbog toga što je više usmeren na spoljnopolitička dešavanja nego na događaje u zemlji

Tramp se obrušio na Bajdena posle obraćanja o stanju nacije: Doveo nas je do ivice trećeg svetskog rata!
Copyright Printscreen Twitter/DonaldJTrumpJr

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp reagovao je na obraćanje aktuelnog lidera Džozefa Bajdena o stanju nacije neposredno nakon govora koji je održao u Predstavničkom domu.

Trampov tim je na Tviteru objavio unapred pripremljeni snimak njegovog odgovora na Bajdenovo obraćanje.

U njemu Tramp optužuje Bajdena da je Ameriku "doveo na ivicu trećeg svetskog rata" zbog načina na koji je upravljao rusko-ukrajinskim sukobom, tvrdeći da je njegov naslednik "najkorumpiraniji predsednik u američkoj istoriji".

U snimku koji traje dva minuta Tramp je opisao SAD kao zemlju koja je trenutno pod opsadom imigranata granici na jugu, koja je poremećenu političkom korupcijom iz Bajdenove administracije i pogođena inflacijom.

- Njegova administracija vodi rat protiv slobode govora. Pokušavaju da indoktriniraju i osakate našu decu. On nas vodi na ivicu trećeg svetskog rata. A na sve to, on je najkorumpiraniji predsednik u američkoj istoriji - rekao je nekadašnji američki lider u snimku koji je na pomenutoj društvenoj mreži objavio njegov sin Donald Tramp Mlađi.

 

 

Kritikovao je Bajdena i zbog toga što je više usmeren na spoljnopolitička dešavanja nego na događaje u zemlji, što je, kako je istakao, dovelo do toga da milioni migranata bez dokumenata "pređu južnu granicu" i da narko karteli "grabe milijarde dolara od šverca droge da bi ubili naše ljude i našu decu".

- Divlje ubice, silovatelji i nasilni kriminalci puštaju se iz zatvora kako bi nastavili svoj zločin - rekao je Tramp, tvrdeći i da je Bajden podsticao Ministarstvo pravde da se okrene protiv njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike