"Bajden nas je doveo na ivicu rata", Tramp poručio: Postigao bih mirovni sporazum između Moskve i Kijeva za 24 sata (VIDEO)

29.01.2023

16:40

0

Autor: M. Vu.

Čak i sada, uprkos ogromnom gubitku života i uništenju većeg Ukrajine, postigao bih mirovni sporazum kroz 24 sata - rekao je Tramp na predizbornom mitingu

"Bajden nas je doveo na ivicu rata", Tramp poručio: Postigao bih mirovni sporazum između Moskve i Kijeva za 24 sata (VIDEO)
Donald Tramp - Copyright Profimedia

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da bi, ukoliko bude pobedio na izborima 2024. godine, brzo postigao mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine.

- Čak i sada, uprkos ogromnom gubitku života i uništenju većeg Ukrajine, postigao bih mirovni sporazum kroz 24 sata - rekao je Tramp na predizbornom mitingu u Nju Hempširu.

On je obećao da će vratiti mir, navodeći da do oružanog sukoba Moskve i Kijeva ne bi ni došlo da je on i dalje na vlasti. 

- Zbog njegove slabosti i nekompetentnosti, Džo Bajden nas je doveo na korak do trećeg svetskog rata - naveo je Tramp. - Moja ličnost nas je držala podalje od rata. Da sam ja predsednik, ne bi bilo rata sa Rusijom u Ukrajini.

 

 

Tramp je ove stavove izneo nekoliko dana nakon što su pojedini republikanci doveli u pitanje da li je slanje vojne pomoći Ukrajini odgovarajuće. Četvorica kongresmena iz Republikanske partije uputila su pismo predsedniku Bajdenu i ministru odbrane Lojdu Ostinu, izražavajući zabrinutost zbog odluke Vašingtona da Kijevu pošalje tenkove "abrams".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike