Blumberg: Amerika će imati samo veću štetu od nastavka konflikta u Ukrajini

27.11.2022

18:47

0

Autor: M. Vu.

Dalji nastavak sukoba u Ukrajini neće doneti korist Sjedinjenim Američkim Državama i njihovi troškovi će porasti

Blumberg: Amerika će imati samo veću štetu od nastavka konflikta u Ukrajini
Zastava Ukrajine i Amerike - Copyright Profimedia

Dalji nastavak sukoba u Ukrajini neće doneti korist Sjedinjenim Američkim Državama i njihovi troškovi će porasti, piše Blumberg.

- Američki političari su počeli da razmišljaju o tome da su SAD dobile sve što je bilo moguće od ukrajinske krize - navodi se u članku.

Vremenom će cena za vođenje ratnih dejstava samo rasti. Konkretno, Vašington neće moći da posveti potrebnu pažnju drugim regionima, a zalihe municije će se uskoro potrošiti.

AP Photo/Efrem Lukatsky


Osim toga, dugotrajna kriza će stvoriti nove probleme koji su povezani sa američkom odbrambenom industrijskom bazom, smatra autor članka. On dodaje da će eskalacija situacije oko Tajvana povećati interesovanje administracije Džozefa Bajdenove za okončanje borbenih dejstava u Evropi.

Predsedavajući Združenog generalštabova general Mark Millei tvrdio je da vlada u Kijevu treba da traži rešenje pre nego što sukob postane ćorsokak poput Prvog svetskog rata. 


Ukrajina bi trebalo da pokaže da je otvorena za pregovore u cilju okončanja konflikta, kako bi joj Zapad i dalje pružao podršku, u suprotnom bi SAD mogle da dođu u veoma nepovoljan položaj, zaključuje se u članku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike