Iza granatiranja Antonovskog mosta stoje američki specijalci? Rusi odbili napade na hidroelektranu, likvidirano 200 ekstremista

23.07.2022

21:49

0

Pratite uz 24sedam sva dešavanja na teritoriji Ukrajine

Iza granatiranja Antonovskog mosta stoje američki specijalci? Rusi odbili napade na hidroelektranu, likvidirano 200 ekstremista
Ilustracija - Copyright Russian Defense Ministry Press Service photo via AP Profimedia

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini ušla je u 150. dan.

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će se danas u Turskoj održati nova runda pregovora o deblokadi izvoza ukrajinskih žitarica pod okriljem Ujedinjenih nacija.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će poslednja runda sankcija EU imati razarajuće posledice po bezbednost i delove globalne ekonomije.

- Evropska unija nastavlja da gura samu sebe u ćorsokak sa zavidnom upornošću, navela je protparolka ministarstva Marija Zaharova.

Predsednik Belorusije Aleksander Lukašenko je rekao da Rusija, Ukrajina i Zapad moraju da se dogovore da prekinu rat kako bi se izbegao nuklearni sukob, pri čemu je insistirao na tome da Ukrajina prihvati ruske zahteve.

Šta znamo do sad?

U toku je 150. dan specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini

- Oči sveta uprte u Teheran: Sastanak tri sile - Irana, Rusije i Turske 

Severna Koreja priznala nezavisnost DNR

Putin: Pričaju da žele da nas pobede, ali nismo još ništa ni započeli!

Švedska i Finska i zvanično pozvane u NATO

- Rusija kontroliše celu oblast Luganska

- Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata za članstvo u EU

 Putin: Era unipolarnog sveta je gotova

- Lavrov morao da otkaže posetu Srbiji jer okolne zemlje nisu dozvolile prelet njegovog aviona

- EU odobrila šesti paket sankcija Rusiji: Nema više uvoza ruske nafte preko mora

- Problemi zbog izvoza žitarica iz ukrajinskih luka

- Pregovori Rusije i Ukrajine stali na pola puta


 

23.45 Ukrajinski drponovi gađali crpne stanice u Zaporoškoj oblasti

Ukrajinske bespilotne letelice izvele su napad na crpne stanice u Rozovskom okrugu Zaporoške oblasti, oštećena je infrastruktura, saopštio je šef administracije regiona Evgenij Balicki na Telegramu.

- Teroristički kijevski režim izveo je tri napada bespilotnim letelicama na crpne stanice u Rozovskom okrugu, napisao je on.

Trenutno se proverava centralni vodovod. Zasad nema podataka o žrtvama.

23.05 Zelenski: Ukrajinci se postepeno kreću ka Hersonskoj oblasti

Ukrajinske snage postepeno se kreću ka istoku Hersonske oblasti, koju je Rusija zauzela na početku rata, izjavio je večeras ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

- Okupatori su pokušavali da tamo uspostave uporište...ali kako im je to pomoglo? Ukrajinske oružane snage, korak po korak, kreću se ka toj oblasti, rekao je Zelenski u video obraćanju, prenosi Rojters.

Ludovic Marin, Pool via AP
 

 

Ukrajinska vojska ispalila je najmanje sedam granata u oblasti hidroelektrane Hakovka u Hersonskoj oblasti, saopštila je ranije danas vojno-civilna administracija te oblasti, koja je pod ruskom kontrolom.

22.40 Pripreme za referendum u Zaporožju i Hersonu

Vlasti Hersonske i Zaporoške oblasti u Ukrajini najavile su održavanje referenduma o priključenju Rusiji.

Uredba o formiranju izborne komisije za sprovođenje referenduma o priključenju Rusiji potpisan je danas u Zaporoškoj oblasti, rekao je šef vojno-civilne administracije tog regiona Jevgenij Balicki objavom na svom Telegram kanalu.

- Na inicijativu stanovnika regiona Zaporožja, naredne jeseni biće održan referendum o pridruživanju našeg regiona Rusiji. Trenutno obavljamo pripremne radove u nekoliko sfera uključujući i zakonodavnu, napisao je Balicki, prenosi TASS.

Profimedia
 

 

U Hersonskoj oblasti takođe će biti formirana izborna komisija radi održavanja referenduma o pridruživanju Rusiji i izbora, saopštila je pres-služba administracije tog regiona.

21.40 Kijev: Građani Enerhodara da prijave saradnike Rusije

Ukrajinsko ministarstvo odbrane pozvalo je danas žitelje grada Enerhodara na jugu zemlje, ključnog područja koje je zauzela Rusija, da prijave gde su lokacije na kojima su ruske trupe i ko od lokalnog stanovništva sarađuje sa okupacionim vlastima.

Saopštenje Ministarstva odbrane je upućeno ljudima koji žive u i oko Enerhodara, gde se nalazi velika nuklearna elektrana, prenosi Rojters.

Ministarstvo je zatražilo detaljne informacije "o lokalnim kolaboracionistima koji su prešli na stranu neprijatelja", uključujući i podatke gde su živeli i radili oni koji "saosećaju sa okupatorima".

Rusija je zauzela Enerhodar početkom marta, a u maju je u jednoj eksploziji povređen prvi čovek tog grada koga je postavila Moskva.

20.55 Otpravnik poslova švedske ambasade u Ankari pozvan na razgovor u turski MSP

Tursko ministarstvo inostranih poslova pozvao švedskog otpravnika poslova u Ankari da mu prenesu "snažna reakcija" na ono što je nazvao "terorističkom propagandom" tokom protesta Kurda u Stokholmu.
Finska i Švedska su podnele zahtev za članstvo u NATO posle napada Rusije na Ukrajinu, ali su se suočili sa protivljenjem Turske, koja ih je optužila da podržavaju grupe koje smatra terorističkim.

Tri zemlje su prošlog meseca potpisale sporazum o u zamenu za obećanje da će promreniti svoj stav prema Radničkoj partiji Kurdistana.

18.45 Ukrajinske snage raketirale most na reci Ingules

U jeku priprema za veliku ukrajinsku kontraofanzivu, ukrajinske snage danas su raketirale most Darjevski preko reke Ingulec u crnomorskom regionu Hersona, nastojeći da ugroze rutu za snabdevanje koju koriste ruske oružane snage, rekao je ukrajinski regionalni zvaničnik Sergej Klan.

Most Darjevski preko reke Ingulec koji koriste ruske trupe za snabdevanje, pogođen je nekoliko dana nakon što je onesposobljen i ključni most preko reke Dnjepar, izjavio je ovaj ukrajinski zvaničnik, prenosi Rojters.

- Svaki most je slaba tačka za logističke operacije, a naše oružane snage uspešno ugrožavaju logistiku neprijatelja. Ovo još uvek nije oslobađanje Hersona, ali je ozbiljan korak u tom pravcu, napisao je Sergej Klan na svom Fejsbuk profilu.

18.05 Erdogan: Narednih dana počinje izvoz žita Crnim morem

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će narednih dana početi izvoz žitarica Crnim morem.

- Sa početkom transporta žitarica morskim putem u narednim danima, daćemo važan doprinos prevazilaženju globalne prehrambene krize, rekao je Erdogan, a prenela televizija TRT.

On je dodao da će Ankara nastaviti da ulaže napore da se kriza u Ukrajini reši diplomatskim putem, prenosi TASS.

AP Photo/Manu Fernandez
 

 

- Odlučni smo da nastavimo diplomatske napore dok ne bude garantovan mir između Rusije i Ukrajine. Nadamo se da ćemo u doglednoj budućnosti dobiti ohrabrujuće vesti i na pregovorima i tokom kontakata na svim nivoima, ukl?učujući među liderima, poručio je Erdogan.

16.50 - Ispaljeno osam granata na Grolovku

Ukrajinske trupe su u 17.35 ispalile osam granata kalibra 122 milimetara na Gorlovku, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

16.41 - Akar: Rusija rekla Turskoj da nema nikakve veze sa napadom na Odesu

Turski ministar odbrane Hulusi Akar izjavio je danas da su ruski zvaničnici turskim kolegama rekli da Rusija nema nikakve veze sa napadom na luku u Odesi.

- Rusi su nam rekli da nemaju apsolutno nikakve veze sa ovim napadom i da veoma pažljivo i detaljno ispituju to pitanje - istakao je Akar u saopštenju.

Dodao je da je činjenica da se takav incident dogodio odmah nakon jučerašnjeg dogovora o izvozu ukrajinskog žita veoma zabrinula Ankaru, prenosi Rojters.

Profimedia
Sergej Šojgu i Hulusi Akar

16.22 - Ukrajinskim izbeglicama na Zapadu oduzimaju decu?

U zapadnim zemljama počeli su da oduzimaju decu ukrajinskim izbeglicama pod izmišljenim izgovorima, izjavio je za Sputnjik član Glavnog saveta uprave Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

- Dobijamo informacije o ukrajinskim izbeglicama koje traže pomoć, uključujući i iz Zaporoške oblasti, koje su na početku specijalne operacije otišle u zapadne zemlje, a sada su suočene sa masovnim oduzimanjem dece pod veoma izmišljenim izgovorima - objasnio je Rogov

Prema njegovim rečima, već se zna za 79 slučajeva. Među njima su stanovnici Dnjepropetrovska, Kijeva, regiona Zapadne Ukrajine.

- Decu oduzimaju zato što nisu pojele porcije koje su dobili, ili obrnuto – zato što ih brzo pojedu, zbog veoma jake emotivne vezanosti sa roditeljima, zbog toga što je majka glasno grdila dete. Najčešći slučajevi oduzimanja dece su zabeleženi u Nemačkoj - naglasio je on.

15.15 - Zaporoška oblast pojačava grupu PVO

Zaporoška oblast jača grupu sistema PVO kako bi povećala nivo zaštite od granatiranja ukrajinske vojske, izjavio je za Sputnjik član Glavnog saveta uprave Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

 

 

- U Zaporoškoj oblasti postoje strateški infrastrukturni objekti povećane opasnosti u smislu nastanka katastrofa izazvanih ljudskim faktorom u slučaju napada snaga Zelenskog. To je Zaporoška nuklearna elektrana i drugi, stoga se tamo gde je potrebno jača grupa PVO i to će garantovati da neprijatelj neće proći i neće biti postignuti ciljevi uništenja ovih objekata - rekao je Rogov.

14.57 - Kubrakov: Ukrajina se priprema za ponovni izvoz žitarica

Ukrajina nastavlja da se priprema da ponovo pokrene izvoz žitarica iz svojih crnomorskih luka uprkos današnjem navodnom ruskom raketnom udaru na luku u Odesi, izjavio je ukrajinski ministar za infrastrukturu Oleksandr Kubrakov.

- Nastavljamo tehničke pripreme za pokretanje izvoza poljoprivrednih proizvoda iz naših luka - napisao je Kubrakov na Fejsbuku, preneo je Rojters.

14.47 - Tokajev Zelenskom: Situaciju u Ukrajini rešiti diplomatskim putem

Predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev potvrdio je danas u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim stav svoje zemlje o potrebi da se situacija u Ukrajini reši diplomatskim putem, saopštila je pres služba predsednika Kazahstana.

Yevgeny Biyatov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File
Kasim Žomart Tokajev

Tokajev je pozitivno govorio o trostranom dogovoru o ukrajinskom izvozu žitarica koji je postignut uz pomoć UN u Turskoj, preneo je TASS.

13.19 - Moskva: Za dan pogođeno više od 240 vojnih lokacija Ukrajine

Ruski vojni avioni, rakete i artiljerija pogodili su više od 240 vojnih lokacija u Ukrajini u prethodna 24 sata, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

- Operativno-taktičko i vojno vazduhoplovstvo, artiljerijske brigade, nastavljaju da nanose udare vojnim objektima na ukrajinskoj teritoriji. U prethodna 24 sata, uništili su 12 komandnih štabova, četiri projektila i artiljerijsko oružje, skladišta municije u naselju Nikanorovka u Donjeckoj Narodnoj Republici i gradu Nikolajevu, kao i ljudstvo i vojnu opremu na 226 mesta - naveo je Konašenkov, prenosi TASS.

13.05 - Posle povlačenja Ukrajinaca iz Severska pronađeno američko oružje

Tokom borbi za Seversk, borci grupe „Odvažni” izbacili su sa položaja ukrajinske artiljerce.

Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine pobegli su tako brzo da su ostavili iza sebe sve poklone iz SAD - veliki broj granata i punjenja za američke haubice M777, piše Sputnjik.

 

 

12.53 - U Zaporoškoj oblasti u toku formiranje regionalne vlade

Na oslobođenim teritorijama Zaporoške oblasti u toku je formiranje regionalne vlade, rekao je za Sputnjik novoimenovani šef Saveta ministara Zaporoške oblasti Anton Koljcov.

- Moj zadatak je da sada formiram Savet ministara. Struktura je već gotova i sada se usaglašava - rekao je Koljcov i dodao da će u tom savetu biti tri bloka: finansijsko-ekonomski, industrijski i socijalni.

12.49 - Usporen rad Gugla u Zaporoškoj oblasti

Rad američkog pretraživača Gugl u Zaporoškoj oblasti je usporen, a ako se nastavi politika dezinformacija, biće blokiran, izjavio je za Sputnjik Vladimir Rogov, član glavnog saveta regionalne administracije.

- Rad pretraživača Gugl je usporen, a ako se ne opamete i nastave da se pridržavaju politike dezinformisanja i propagiranja nasilja, kao i dehumanizacije stanovnika oslobođene teritorije, suočiće se sa sličnom sudbinom - blokiranjem - rekao je Rogov.

12.27 - Nemačkoj smeta Erdoganova fotografija sa Putinom i Raisijem

AP Photo/Anjum Naveed
Analena Berbok

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok kritikovala je u intervju koji je dala listu „Bild“ predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana zbog zajedničke fotografije s predsednicima Rusije i Irana, Vladimirom Putinom i Ebrahimom Raisijem.

12.11 - Likvidirano oko 200 ukrajinskih ekstremista

U protekla 24 sata ruska avijacija je likvidirala visokopreciznim oružjem do 200 ukrajinskih ekstremista u Dnjepropetrovskoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.

11.44 - Orban: EU potrebna nova strategija za rat u Ukrajini

Evropskoj Uniji je potrebna nova strategija za rat u Ukrajini pošto sankcije protiv Moskve nisu delovale, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

AP Photo/Anna Szilagyi
Viktor Orban

Nova strategija trebalo bi da bude usmerena ka postizanju mira umesto ka dobijanju rata, kazao je Orban i dodao da čitavoj Evropi preti recesija.

11.40 - Rusija: Salivanova izjava trebalo bi da „otrezni usijane glave u Ukrajini“

Nespremnost SAD da predaju Kijevu rakete za višecevne sisteme dometa do 300 kilometara trebalo bi da „otrezni usijane glave u Ukrajini“, smatra senatorka Olga Kovitidi.

- Izjava Salivana trebalo bi da otrezni određene „usijane glave" u Ukranini. Izgleda da SAD više ne žele da izigravaju „superheroje" koji neustrašivo igraju „ruski rulet" - rekla je Kovitidijeva za Sputnjik.

Prema njenim rečima, evropski saveznici SAD su već vrlo uznemireni onim što se događa u centru Evrope i otvoreno govore o tome da naoružavanjem Ukrajine SAD miniraju svoje evropske saveznike.

11.23 - Savetnik predsednika SAD otkrio zbog čega Amerika Ukrajini ne šalje dalekometne rakete za „Himars“

Džejk Saliven/Profimedia
Džejk Salivan

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden nije spreman da Ukrajini preda rakete za višecevne raketne sisteme „Himars“ dometa 300 kilometara, jer želi da izbegne treći svetski rat, izjavio je njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

10.26 - U 10 minuta granatirana četiri rejona Donjecka

Ukrajinska vojska je za manje od 10 minuta granatirala četiri rejona Donjecka, ispalivši 10 raketa iz višecevnog sistema „grad“ i 13 projektila kalibra 155 i 122 milimetara, saopštilo je Predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

09.21 - Jake eksplozije u blizini Zaporožja

Jake eksplozije su odjeknule na prilazima gradu Zaporožju, u oblasti gde se nalazi ukrajinska teška artiljerija koja gađa oslobođene teritorije, saopštio je predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov.

Russian Defense Ministry Press Service via AP
 

- U samom gradu (koji je pod kontrolom Kijeva) eksplozija nije bilo, to su bile eksplozije na njegovom južnom prilazu. Najverovatnije je reč o projektilima koji su pogodili položaje teške artiljerije (ukrajinske vojske), iz koje je sinoć granatirana oslobođena teritorija. To je bio napad na militante Zelenskog - rekao je Rogov za Sputnjik.

09.08 - Ukrajina: Rusi raketirali Kirovohrad, ima ubijenih i ranjenih

Guverner ukrajinskog regiona Andrij Rajkovič Kirovohrad izjavio je danas da je 13 ruskih projektila pogodilo vojnu pistu i železničku infrastrukturu u tom regionu, dodavši da je određen broj ljudi ubijen ili ranjen.

Rajkovič je na Telegramu naveo da su se spasilački timovi zaputili na mesto gde su pali projektili i da je jedno manje naselje u administrativnom centru Kirovohrada, gradu Kropivnicki, usled udara došlo do nestanka električne energije, preneo je Rojters.

08.40 - Gutereš pohvalio Rusiju i Ukrajinu za inicijativu koja služi svetu

Predstavnici Rusije i Ukrajine uspeli su da prevaziđu prepreke za inicijativu koja će služiti zajedničkim interesima celog sveta, izjavio je generalni sekretar UN Antonio Gutereš u Istanbulu na ceremoniji potpisivanja sporazuma o izvozu ukrajinskog žita.

Profimedia
Antonio Gutereš

- Prevazišli ste prepreke i ostavili po strani razlike da biste utrli put inicijativi koja će služiti zajedničkim interesima svih - rekao je on, preneo je TASS.

08.22 - Rusi odbili napade na hidroelektranu

Raketni napad ukrajinske vojske na hidroelektranu u Novoj Kahovki u Hersonskoj oblasti odbijen je, elektrana radi normalno, saopštio je šef lokalne administracije Vladimir Leontjev.

- U oblasti hidroelektrane izveden je raketni napad, ali ništa nije oštećeno. Sve je uspešno oboreno. Nema nikakvih ozbiljnih oštećenja - rekao je Leontjev.

08.00 - Zelenski: Izdržaćemo!

Ukrainian Presidential Press Office via AP
Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski saopštio je, nakon što je u Istanbulu potpisan sporazum o izvozu ukrajinskog žita, da Ukrajina na raspolaganju ima žitaraica za prodaju u vrednosti od 10 milijardi dolara.

- To je još jedan pokazatelj da Ukrajina može da izdrži rat - rekao je Zelenski u svom večernjem obraćanju, prenosi Rojters.

Dodao je da Ukrajina takođe ima šansu da proda sadašnju žetvu. Rusija i Ukrajina, zajedno sa Turskom i UN, potpisale su juče u Istanbulu sporazum o ponovnom pokretanju izvoza žitarica iz ukrajinskih luka na Crnom moru.

Genealni sekretar UN Antonio Gutereš i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekli su da će sporazum pomoći da se ublaži svetska prehrambena kriza, prenosi Rojters.

08.02 - Objavljene fotografije nastale posle udara Oružanih snaga Ukrajine na hlebni kombinat u Donjecku

 

 

07.59 - U Donbasu stradala dva Amerikanca

Dva Amerikanca, za koje se veruje da su se borili na ukrajinskoj strani protiv Rusije, poginula su na istoku Ukrajine, saopštili su američki zvaničnici.

- Možemo da potvrdimo da su stradala dva američka državljanina u regionu Donbas u Ukrajini. U kontaktu smo sa njihovim porodicama i na svaki mogući način im pružamo konzularnu pomoć - rekao je portparol Stejt departmenta za "ABC njuz".

Iz Stejt departmenta su dodali da "zbog poštovanja prema porodicama u ovim teškim trenucima" nemaju da dodaju ništa više.

07.51 - Ukrajinska vojska ponovo je granatirala most na brani Kahovske hidroelektrane

Kritičnih razaranja nema, električna stanica nije oštećena, saopštile su lokalne vlasti.

07.44 - Iza granatiranja Hersonske oblasti višecevnim raketnim sistemima „Himars" stoje američki specijalci, izjavio je zamenik šefa regionalne administracije Kiril Stremousov.

AP Photo/Bullit Marquez
 

- Iza granatiranja Antonovskog mosta ne stoje ukrajinski nacionalisti. To su konkretna dejstva Amerikanaca. Most gađaju američki specijalci koji su stigli u Ukrajinu - rekao je Stremousov.

 

07.29 - Džonson: Podrška Ukrajini ko god da bude novi premijer Ujedinjenog Kraljevstva

Britanski premijer Boris Džonson razgovarao je sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i rekao mu da podrška Ujedinjenog Kraljevstva neće prestati, bez obzira na to ko će obavljati funkciju umesto njega, a pozdravio je vesti i o dogovoru o obnovi ukrajinskog izvoza žitarica uz posredovanje UN.

Portparol Dauning strita rekla je da je Zelenski zahvalio premijeru na odlučnoj podršci Ukrajini, kao i na lepim rečima u poslednjem obraćanju parlamentu, prenosi Gardijan.

Britanski premijer naveo je sve nedavne korake koje je njegova zemlja a preduzela da ojača otpor Ukrajine, uključujući i obuku hiljada ukrajinskih vojnika u Ujedinjenom Kraljevstvu. Dodao je da će Britanija raditi na proširenju ove obuke, uključujući i učešće međunarodnih partnera.

Joe Giddens/Pool Photo via AP
Boris Džonson

Predsednik Zelenski je rekao da vojna podrška koju pružaju Velika Britanija i drugi čini stvarnu razliku u sukobu.

I Džonson i Zelenski istakli su potrebu da sve strane u potpunosti sprovedu dogovor uz posredovanje UN o izvlačenju žita iz Ukrajine preko Crnog mora i okončanju blokade Rusije.

Dodaje se da su Džonson i Zelenski govorili i o tretmanu britanskih zatvorenika koje drže snage koje podržava Rusija.

07.06 - Bela kuća: SAD će obezbediti Ukrajini dodatnih 270 miliona dolara

SAD će Ukrajini obezbediti dodatnih oko 270 miliona dolara za pomoć u odbrani od Rusije, uključujući 100 miliona dolara za dronove, saopštila je Bela kuća.

Paket, koji je odobrio predsednik SAD Džozef Bajden, omogućiće Kijevu da kupi 580 bespilotnih letelica "Finiks goust" kompanije AEVEKS Erospejs LLC, rekao je portparol Bele kuće Džon Kirbi na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Paket uključuje još jednu tranšu od oko 175 miliona dolara za drugu pomoć u sektoru odbrane, navodi se u posebnom dopisu Bele kuće.

Predsednik Vladimir Zelenski je ove nedelje rekao da bi njegove snage mogle da nanesu veliku štetu Rusiji, i oslanjajući se na zapadno oružje pokrenu kontranapad i povrate teritoriju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike