Moguće izbijanje kolere u Marijupolju: Očekuje se ruski proboj kod Severodonjecka

17.05.2022

21:42

0

Pratite uz 24sedam sva dešavanja na teritoriji Ukrajine

Moguće izbijanje kolere u Marijupolju: Očekuje se ruski proboj kod Severodonjecka
Sukob Rusije i Ukrajine - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner/Francisco Seco

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 83. dan.

Evropa planira šesti paket sankcija Rusiji, embargo na rusku naftu koči jedna zemlja - Mađarska.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će nakon ulaska Švedske u NATO biti prinuđeni na uzvratne korake vojno-tehničke prirode, a konkretne mere će zavisiti od toga da li će na teritoriji Švedske biti razmešteno udarno naoružanje Alijase.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da njegova zemlja neće dozvoliti pridruživanje Finske i Švedske NATO savezu.

Šta znamo do sad?

U toku je 83. dan specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini

- Putin predsedniku Finske: "Greška bi bila da ta zemlja odustane od neutralnosti"

- Putin održao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

- Rusija predstavila nove dokaze o biološkim laboratorijama u Ukrajini

- Švajcarska "odmrzla" 3,4 milijarde franaka ruske imovine

- Bivši savetnik Merkelove upozorio: Ne bismo smeli da potcenimo rusku vojsku

- Putin kritikovao lidere neprijateljskih zemalja

- Bajden traži od Kongresa da se zapleni sva ruska imovina

- Marijupolj i humanitarni koridor između Izjuma i Volnovahe glavna bojna polja

Evakuacija iz Marijupolja, posebno iz čeličane Azovstalj

- Problemi zbog uvoza ruskog gasa

- Pregovori Rusije i Ukrajine stali "na pola puta"

23.40 Kanada zabranila ulazak Putinu

Ministar za javnu bezbednost Kanade saopštio je da njegova zemlja zabranjuje ulazak u zemlju za oko 1.000 Rusa koji su pod sankcijama, uključujući ruskog predsednika Vladimira Putina.

Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

 

23.05 Zaharova poručila Zapadu: Prešli ste i svoje crvene linije

Zapadne zemlje su precrtale svoje vrednosti i prešle čak i sopstvene crvene linije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Čini mi da Zapad nije prešao samo naše crvene linije. Suština i jeste u tome da je on prešao sopstvene crvene linije. Sve te uzvišene reči o ciljevima i iznetim idejama – pogazio je sam Zapad. I slobodu govora, međunarodno pravo, kao i demokratiju, kao najviše vrednosti. Sve to je pogaženo, sami su sve precrtali“, rekla je Zaharova, prenosi agencija BelTa.

Prema rečima diplomate, Moskva je iskoristila sve mogućnosti da sačuva međunarodnu ravnotežu nakon Drugog svetskog rata i bila je spremna na kompromise i pregovore sa Zapadom do poslednjeg trenutka, bez obzira na uvođenje antiruskih sankcija, njihovo produženje svake godine i „ponižavajući odnos ka ruskoj istoriji“.

Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP, File
 

 

U isto vreme, ona je ocenila da u Alijansi nema solidarnosti, jedinstva i zajedničkih stavova.

22.40 - Vlasti Belgoroda: Iz Ukrajine granatirano selo u Rusiji

Jedna osoba je povređena danas kada je selo u Belgorodskoj oblasti u Rusiji granatirano sa teritorije Ukrajine, saopštio je lokalni guverner Vjačeslav Gladkov.


21.55 SZO: Moguće izbijanje kolere u Marijupolju

Menadžerka za incidente u Ukrajini Dorit Nican rekla je danas da se SZO priprema za potencijalno izbijanje kolere u Mariupolju, gde su oštećeni mnogi infrastrukturni objekti.

- Mnoge cevi su oštećene, a dobijamo informacije sa terena da su na ulicama bare i da su pomešane kanalizacija i voda za piće, rekla je Nican, prenosi Ukrinform.

Prema njenim rečima, SZO to ocenjuje kao ogromnu pretnju od pojave mnogih infekcija, uključujući koleru.

Dodala je da ta organizacija priprema vakcine za koleru i da blisko sarađuje sa nevladinim organizacijama i partnerima koji mogu da dođu u Marijupolj da podrže ljude.

21.38 - Ukrajinci napravili uporište u soliteru

Militanti ukrajinskog nacionalističkog bataljona „Donbas“ stvorili su svoje uporište u stambenoj zgradi u Slavjansku u DNR, tamo postavili teško naoružanje, dok evakuacija civila iz zgrade nije izvršena, rekao je šef međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarni odgovor – načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

-Oružane formacije bataljona "Donbas" u stambenoj zgradi broj 10 duž Ulice generala Lozanoviča u Slavjansku, Donjecka Narodna Republika, opremile su uporište, postavile teško naoružanje i skladište municije. Istovremeno, civili nisu evakuisani iz zgrade, rekao je Mizincev na brifingu u utorak.

21.32 - Iz Ukrajine granatirano selo u Rusiji

Jedna osoba je povređena danas kada je selo u Belgorodskoj oblasti u Rusiji granatirano sa teritorije Ukrajine, saopštio je lokalni guverner Vjačeslav Gladkov.

On je na svom Telegram kanalu naveo da je u granatiranju pričinjena i materijalna šteta, prenose RIA Novosti.

- Načelnik gradskog okruga Grejvoron Genadij Bondarev me je upravo izvestio o granatiranju sela Bezimeno od strane Ukrajine. Jedna osoba je lakše povređena - napisao je Gladkov.

Dodao je da će sve što je uništeno biti obnovljeno što je pre moguće.

21.00 Ruska ofanziva ne staje, očekuje se proboj kod Severodonjecka

Ruska vojska ide na proboj u rejon Popasne i kod Severodonjecka, saopštio je gubernator (Ukrajinski) Luganske oblasti.

Region Severodonjecka, zajednica Gorskaja i autoput Lisičansk-Bahmut su pod stalnim napadima, rekao je Gajdan.

Šef oblasne vojne uprave Luganska precizirao je da se očekuju novi pokušaji ruskih trupa da pređu Severski Donjec kod Belogorovke i preseku autoput Lisičansk-Bahmut na ovom mestu, koji je jedini pravac koji povezuje aglomeraciju Lisičansk-Severodonjeck sa Donjeckom.

 
20.45 Granatirano naselje u Kurskoj oblasti Rusije

U Kurskoj oblasti je sa teritorije Ukrajine gađan granični punkt u Tetkinu. Bez žrtava. Ovo je saopštio guverner Roman Starovoit.

20.05 SAD najavile prikupljanje dokaza o navodnim ruskim zlocinima

Američki Stejt department danas je najavio pokretanje novog programa za prikupljanje i analizu dokaza o ratnim i drugim zločinima koje je Rusija počinila u Ukrajini.

U saopštenju Stejt departmenta navodi se da će takozvana Opservatorija za sukobe objediniti dokumentaciju i dokaze koji su prikupljeni iz nezvaničnih izvora o akcijama Rusije u Ukrajini, prenosi Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden upire prstom u Rusiju zbog, kako on kaže "velikih ratnih zločina" počinjenih u Ukrajini.

 

19.44 - Poljanski: Pripadnici Azova nisu evakuisani, predali su se

Pripadnici ekstremističke ukrajinske jedinice Azov koji su bili opkoljeni i blokirani u fabrici Azovstalj u Mariupolju, predali su se bezuslovno, izjavio je danas Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog isalanika Rusije pri UN.

Ruski diplomata je na svom Tviter nalogu komentarisao izveštaj ''''Njujork tajmsa'''', koji je objavio da je Ukrajina proglasila "kraj svoje borbene misije" u Mariupolju pa su ekstremisti "evakuisani", a neprijateljstva u Azovbstalju okončana, prenosi TAS S.

- Nisam znao da u engleskom jeziku ima toliko načina da se prenese jedna poruka: Nacisti puka Azov su se bezuslovno predali - rekao je Poljanski.

19.33 Makron: Intenziviraćemo isporuke oružja Ukrajini

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas u telefonskom razgovoru ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da će se isporuke oružja iz Francuske u Ukrajinu u narednim danima intenzivirati i da je Pariz spreman da odgovori na dodatne zahteve za pomoć, saopštila je Jelisejska palata.

Kako se navodi, Makron je rekao i da će zemlje članice Evropske unije razmatrati zahtev za prijem u članstvo Ukrajine na samitu u junu, prenosi Rojters.

Christophe Petit Tesson, Pool via AP
 

 

18.52 - Zelenski: Dug i sadržajan razgovor s Makronom 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je imao "dug i sadržajan" telefonski razgovor o ratu u toj zemlji sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

- Razgovarali smo o tome kako se odvijaju borbe, o operaciji spasavanja vojske iz Azovstalja i perspektivi pregovaračkog procesa. Pokrenuto je i pitanje snabdevanja Ukrajine gorivom - objavio je Zelenski na Tviteru.

Takođe, kako je rekao ukrajinski lider, razgovarali su i o odbrambenoj podršci Francuske, pripremi šestog paketa sankcija Evropske unije Rusiji, kao i mogućim načinima izvoza ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda.

- Imali smo suštinsku diskusiju o našoj aplikaciji za status kandidata za članstvo u EU - dodao je Zelenski.

18.40 Snage DNR likvidirale su od jutros 29 ukrajinskih nacionalista, 

- Od početka ovog dana su naši vojnici likvidirali 29 ukrajinskih nacionalista, osam vatrenih položaja, jedno borbeno vozilo pešadije, jedan oklopni transporter i jedan kamion, saopštila je Narodna milicija DNR.

Prema navodima Narodne milicije, 15 ukrajinskih vojnika je dobrovoljno položilo oružje i prešlo na stranu DNR, a tokom proteklog dana je poginulo pet vojnika Donjecke Narodne Republike, još 22 su ranjena.

18.10  Međunarodni krivični sud poslao 42 službenika u Ukrajinu

Međunarodni krivični sud (MKS) poslao je 42 službenika u Ukrajinu kako bi istražili navode o ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti u toj zemlji, izjavio je danas glavni tužilac Karim Kan.

17.42 - Borelj: EU neće dopustiti da Ukrajina ostane bez vojne opreme

Profimedia
Žozep Borelj

Šef diplomatije EU Žozep Borelj izjavio je danas da blok neće dopustiti da Ukrajina ostane bez vojne opreme dok se rat protiv Rusije nastavlja na njenoj teritoriji.

- Evropska unija neće dozvoliti Ukrajini da ostane bez opreme - poručio je Borelj novinarima u Briselu posle sastanka ministara odbrane EU, prenosi Rojters.

17.38 - Napadnut iz zasede: Granatiran automobil izveštača Sputnjika

Putnički automobil u kojem se nalazio izveštač Sputnjika našao se pod paljbom bacača granata u Luganskoj Narodnoj Republici, javlja dopisnik ruske agencije.

Prema njegovim rečima, do granatiranja je došlo na putu između gradova Rubežno i Starobeljsk i niko nije ranjen, ali se, kako kaže, može pretpostaviti da će zaseda čekati novu metu.

- Vozili smo brzo, ali smo usporili da snimimo izgoreli tenk pored puta. Očigledno su to iskoristili neki diverzanti u blizini, jer je nekoliko sekundi kasnije eksplodirala granata na 30 metara od automobila. Vozač je naglo povećao brzinu, ali su tamo eksplodirale još dve granate - objasnio je novinar.

Profimedia
 

17.15 - Moskva: Sud uskoro o statusu Azova i zabrani delovanja u Rusiji

Vrhovni sud Rusije razmatraće krajem maja tužbu Generalnog tužilaštva koje traži da se ukrajinski paravojni nacionalistički puk "Azov" označi kao teroristicka organizacija, navodi se na sajtu Ministarstva pravde.

Vrhovni sud će takođe razmotriti i zabranu delovanja puka "Azov" u Rusiji, prenosi Interfaks Rusija.

16.55 - Potvrđeno: Sedam autobusa sa vojnicima UKR napustilo Azovstalj

Najmanje sedam autobusa sa ukrajinskim borcima, koji su se predali, napustilo je danas čeličanu Azovstalj, u pratnji proruskih oružanih snaga, javlja Rojters pozivajući se na očevice.

Neki od njih izgledaju kao da nisu ranjeni, dodaje Rojtersov očevidac.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov ranije danas je rekao da je više od 265 militanata "nacionalističke jedinice Azov" i ukrajinskih vojnika, koji su se krili u čeličani Azovstalj u Marijupolju, položilo oružje i predalo se.

16.50 - Švedska i Finska će 18. maja zajedno predati zahteve za prijem u NATO, izjavila je premijerka Švedske Magdalena Anderson.

16.25 - Putin poslao jasnu poruku Zapadu: Odbijanje ruske nafte - ekonomsko samoubistvo za EU

Alexander Nemenov/Pool Photo via AP
Vladimir Putin

Odbijanje ruskih energenata predstavlja ekonomsko samoubistvo za EU, izjavio je danas predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin na sastanku o situaciji u naftnom sektoru.

16.20 - Objavljen snimak zaustavljanja ukrajinskog kontranapada

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak na kome se vidi kako ruska vojska zaustavlja pokušaj ukrajinskog kontranapada u pravcu Zaporožja kod Višnjeva.

Dva ukrajinska mehanizovana bataljona na tenkovima i borbenim vozilima pešadije su krenula u napad, koji je odbijen.

Prema podacima Ministarstva odbrane, ukrajinski tenkovi i borbena vozila u povlačenju su uništeni, a militanti rastureni, dok je uništeno 26 tenkova i 12 borbenih vozila pešadije, ubijeno je oko 100 militanata.

 

 

15.22 - LNR: Oslobodili smo Orehovo

Narodna milicija Luganske Narodne Republike saopštila je da su njeni odredi oslobodili naselje Orehovo. U video-zapisu objavljenom na Telegram kanalu Narodne milicije, njen predstavnik je, pokazujući na tablu s natpisom Orehovo, izjavio da je ono u ovom trenutku potpuno oslobođeno zahvaljujući odredima Narodne milicije LNR.

15.20 - Ekstremisti iz Azovstalja napuštaju Marijupolj u autobusima

Kolona autobusa u pratnji oklopne tehnike, u kojima su, kako se pretpostavlja, ekstremisti iz „Azovstalja“ koji su se predali, napušta Marijupolj, prenosi dopisnik Sputnjika.

Prema njegovim rečima, nekoliko sati uoči polaska kolone u oblasti fabrike nisu se čuli pucnji i eksplozije. Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov rekao je danas da je u protekla 24 sata oružje položilo 265 ekstremista iz Azovstalja, među kojima je 51 teško ranjeni.

Svi kojima je neophodna medicinska pomoć upućeni su u bolnicu u Novoazovsku u Donjeckoj Narodnoj Republici.

15.16 - Iz Marijupolja u Bezimeno evakuisane još 184 osobe 

Još 184 osobe, među kojima su 23 deteta, evakuisano je u utorak iz Marijupolja u Bezimeno u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštio je Štab teritorijalne odbrane DNR.

Profimedia
 

15.09 - Radev: Bugarska neće slati oružje Ukrajini

Bugarska neće slati oružje u Ukrajinu jer ne želi da se ljudi ubijaju bugarskim oružjem, izjavio je danas bugarski predsednik Rumen Radev.

Radev je rekao da je svaki dan ovog rata gubitak za celu Evropu, a njegova zemlja, iako deo NATO-a i njihovih odluka, ne želi da šalje oružje u Ukrajinu.

- Ne želim da se ljudi ubijaju bugarskim oružjem, to je nedopustivo - rekao je Radev, preneo je skopski portal Pres24.

14.20 - Podoljak: Obustavljeni pregovori Rusije i Ukrajine

Rusko-ukrajinski pregovori su obustavljeni, ali to ne znači da dve strane na kraju neće sesti za progovarački sto, kaže savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

- Danas je pregovarački proces suspendovan - rekao je Podoljak, a prenosi ukrajinski Unian.

14.18 - Događaji u Ukrajini su povezani s nepromišljenom politikom kolektivnog Zapada, koji je ignorisao zabrinutost Rusije i jačanje neofašizma, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin

13.50 - U Donjeckoj oblasti odjeknula snažna eksplozija

 

 

Lokalni mediji pišu da gori fabrika Knauf u Soledaru.

13.46 - Berbok uverena da će Finska i Švedska brzo ući u NATO

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izrazila je danas uverenje da će Finska i Švedska brzo pristupiti NATO uprkos protivljenju koje je izrazio turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

- Postoje neka nerešena pitanja sa turske strane - poručila je ona u Berlinu, prenosi agencija Rojters, i dodala da se o tim nerešenim pitanjima razgovara.

Tobias Schwarz/Pool via AP
Analena Berbok

13.38 - Rusija se povlači iz Saveta država Baltičkog mora

Rusija je obavestila članove Saveta država Baltičkog mora da se povlači iz te međuvladine organizacije, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Iz ministarstva navode da je takva odluka doneta kao odgovor na "neprijateljske akcije", prenose RIA Novosti.

Ministarstvo napominje da povlačenje iz Saveta država Baltičkog mora neće uticati na prisustvo Rusije u regionu i poručuje da su "pokušaji da se Rusija istisne sa Baltika osuđeni na propast".

12.43 - Peskov: Prema onima koji su se predali u skladu sa međunarodnim standardima

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da će se prema ukrajinskim borcima, koji su se predali u čeličani Azovstalj, postupati "u skladu sa međunarodnim standardima".

Ruski predsednik Vladimir Putin je to garantovao, naglasio je Peskov.

11.35 - Lavrov: Ukrajinu je potrošni materijal za Zapad

Ukrajina je „potrošni materijal“ za Zapad u ratu sa Rusijom, smatra ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

AP Photo
Sergej Lavrov

11.23 - Moskva: Uništili smo isporuke oružja iz SAD i iz Evrope

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su njihovi projektili u zapadnom regionu Ukrajine, Lavovu, uništili isporuku oružja iz SAD i iz Evrope.

Moskva je, takođe, potvrdila ranije izveštaje proruskih snaga na istoku Ukrajine, da se više od 250 ukrajinskih boraca, koji su bili opkoljeni u čeličani Azovstalj u Marijupolju, predalo.

11.19 - Rudenko: Ukrajina se faktički povukla iz pregovora

Ukrajina se faktički povukla iz pregovaračkog procesa sa Rusijom, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko, piše list Izvestija.

Prema rečima Rudenka, trenutno nema pregovora ni u kom obliku.

11.13 - Lavrov: Ulazak Finske i Švedske u NATO neće ništa bitno promeniti

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da ulazak Finske i Švedske "verovatno neće ništa bitno promeniti", pošto te dve nordijske zemlje dugi niz godina učestvuju u vojnim vežbama Alijanse.

 -NATO dugo uzima u obzir teritoriju Švedske i Finske kada planira vojno napredovanje ka istoku. Dakle, u ovom smislu verovatno nema velike razlike - rekao je Lavrov, prenosi Interfaks.

10.55 - Proruske snage: Predalo se 256 vojnika iz Azovstalja

 

 

Proruske snage saopštile su danas da se 256 ukrajinskih vojnika, koji su bili opkoljeni u čeličani Azovstalj u Marijupolju, predalo, i da je među njima 51 vojnik povređen, preneo je Rojters.

Ukrajinska vojska je danas poručila da radi na tome da evakuiše sve preostale trupe iz njihovog poslednjeg utočišta u opkoljenoj luci Marijupolj, predajući kontrolu nad gradom Rusiji posle nekoliko meseci bombardovanja.

10.44 - Opkoljena velika grupa ukrajinskih plaćenika

Grupa od 15-16.000 ukrajinskih vojnika i plaćenika opkoljena je kod Severodonjecka i Lisičanska u Luganskoj Narodnoj Republici, saopštio je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova LNR Vitalij Kiseljov.

Po njegovim rečima, oni se bave zastrašivanjem civila i uništavanjem civilne infrastrukture.

10.33 - Švedska potpisala zahteva za ulazak u NATO

Tanjug/Henrik Montgomery/TT News Agency via AP
 

Švedska ministarka spoljnih poslova En Linde potpisala je danas zahtev kojim se proglašava da zemlja želi da se pridruži NATO-u.

10.15 - Izveden raketni napad

Gubernator Sumske oblasti (pogranična oblast sa Rusijom) Dmitrij Živicki saopštio je da je jutros izveden raketni napad u području grada Ahtirka.

Treba istaći da se tamo nalazi poligon 91. puka Nacionalne garde.

10.00 - Oslobođena još jedna jedinica DNR

Jedinice Donjecke Narodne Republike oslobodile su još jedno naseljeno mesto, saopštila je narodna milicija DNR. U pitanju je Drobiševo.

9.30 - Peskov: Predsednik Putin zna kuda vodi državu

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov opisao je danas situaciju u kojoj se Rusija nalazi kao "oluju i trenutak istine“, dodajući da predsednik Vladimir Putin zna kuda vodi državu.

- U stvari, mi sada živimo u uslovima idealne oluje i trenutka istine, upravo te oluje i tog trenutka koji treba da obezbede i zaštite naše interese, kako biste živeli bolje, udobnije, stabilnije i sigurnije - rekao je Peskov, prenosi Interfaks.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Dmitrij Peskov

8.00 - Crna Gora šalje pomoć Ukrajini

7.30 - Šolc: Jedini izlaz je dogovor sa Ukrajinom

Nemački kancelar Olaf Šolc odbacio je mogućnost da bi Rusija mogla da postigne mir sa Ukrajinom tako što bi legalizovala osvojene teritorije u toj zemlji.

- Jasno je da Rusija ima samo jedan izlaz iz ove situacije, a to je dogovor sa Ukrajinom - rekao je Šolc za RTL.

7.20 - Eksplozije u Lavovu

Serija eksplozija čula se u Lavovu, na zapadu Ukrajine, javlja Rojters pozivajući se na očevice.

Agencija navodi da se čulo uzastopno osam do 10 eksplozija.

7.10 - SAD šalje pomoć vrednu 40 milijardi dolara

Američki Senat doneo je odluku da se krene sa isporukom pomoći Ukrajini vrednom 40 milijardi dolara, što otvara put zakonu koji bi mogao da se izglasana kasnije ove nedelje, nakon što su vojna i humanitarna pomoć zaustavljene zbog protivljenja jednog republičkog senatora.

7.00 - Granatirana Kurska oblast

Pogranično selo Aleksejevka u Kurskoj oblasti, na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom, granatirano je rano jutros, saopštio je guverner regiona Roman Starovojt.

Naveo je da su oštećene tri privatne kuće, školska zgrada i jedan automobil. Nije bilo žrtava, prenosi Interfaks.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike