Ukrajina je "potrošni materijal“ za Zapad: Sergej Lavrov oštro - objavljen je rat Rusiji, a to nije učinila ta zemlja!

17.05.2022

09:50

0

Autor: J.B.O.

Ocenio je da Ukrajina nikome nije potrebna i da je "potrošni materijal" u hibridnom sveopštem ratu sa Ruskom Federacijom

Ukrajina je "potrošni materijal“ za Zapad: Sergej Lavrov oštro - objavljen je rat Rusiji, a to nije učinila ta zemlja!
lavrov - Copyright Kirill Kudryavtsev/Pool Photo via AP

Ukrajina je "potrošni materijal“ za Zapad u ratu sa Rusijom, smatra ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Ocenio je da Ukrajina nikome nije potrebna i da je "potrošni materijal" u hibridnom sveopštem ratu sa Ruskom Federacijom, prenosi RIA Novosti.

- To je javno objavljeno. (Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost) Žozep Borelj, glavni diplomata Evropske unije, javno govori da "u ovom ratu pobeda mora biti postignuta na bojnom polju“, Britanci, Amerikanci, predsednici, premijeri, ministri izjavljuju da "nemamo pravo da dozvolimo da Rusija pobedi, da Rusija mora da bude poražena“ - dodao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Zapad je objavio rat i to nipošto nije rat između Ukrajine i Rusije, već između Zapada i Rusije.

Russian Foreign Ministry Press Service via AP
 

Kako je prošle nedelje govorio, stav zapadnih zemalja, koje zahtevaju od drugih država da se pridruže sankcijama Rusiji, je drzak i nevaspitan.

- Ovde su, naravno, sankcije osmišljene da odigraju ulogu rušenja ovih veza, i Zapad to ne krije - rekao je Lavrov, prenosi RIA Novosti.

Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko
 

Prema njegovim rečima, kada Amerikanci okupe zemlje Centralne Azije na različitim nivoima, direktno im kažu da se ne usude da nastave saradnju sa Rusijom i da je Rusija uopšte već uništena zemlja, te da treba da se klade na njih.

- Isto kažu i za Kinu, jer, kako oni tvrde, Kina se neće usuditi da prekrši sankcije Zapada. Izuzetno samouverena, drska, nevaspitana pozicija. Tako ću nazvati postupke naših zapadnih kolega - rekao je šef ruske diplomatije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike