Nemačka optužila Rusiju za rast cena, Zaharova odgovorila: “Nismo mi krivi za poskupljenje hrane, već antiruske sankcije”

15.05.2022

07:11

1

Autor: 24sedam

Nerazumevanje ovoga je znak ili gluposti ili namernog obmanjivanja javnosti - poručila je Zaharova

Nemačka optužila Rusiju za rast cena, Zaharova odgovorila: “Nismo mi krivi za poskupljenje hrane, već antiruske sankcije”
Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je, komentarišući izjavu ministarke inostranih poslova Nemačke Analene Berbok da je Rusija kriva za sve veću glad na planeti, rekla da cene rastu zbog zapadnih sankcija protiv Rusije.

- Cene rastu zbog sankcija koje je kolektivni Zapad uveo protiv Rusije pod pritiskom SAD. To je tako ako govorimo o direktnom uzroku. Nerazumevanje ovoga je znak ili gluposti ili namernog obmanjivanja javnosti - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je navela i da, ako se uzmu u obzir prvobitni uzroci u širem kontekstu, onda je i raspad državnosti Ukrajine delo kolektivnog Zapada.

- U raspad Ukrajine su uključeni, između ostalog, i prethodnici gospođe Berbok, koji se nisu samo mešali u situaciju u toj zemlji, već su modelirali unutrašnju i spoljnu politiku Ukrajine - podvukla je Zaharova.

Ranije je ministarka inostranih poslova Nemačke izjavila da zbog situacije u Ukrajini može nastupiti globalna glad na planeti.

BONUS VIDEO:

Telegram

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti