Evropa dogovara šesti paket sankcija: Samo jedna zemlja blokira embargo na rusku naftu!

16.05.2022

08:39

0

Šalenberg je ocenio da je jasno da i dalje postoji određena potreba za diskusijom

Evropa dogovara šesti paket sankcija: Samo jedna zemlja blokira embargo na rusku naftu!
Evropska unija / Ilustracija - Copyright AP photo

Austrija očekuje da će Evropska unija u narednim danima postići dogovor o šestom paketu sankcija Rusiji, izjavio je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Aleksandar Šalenberg.

- Uveren sam da ćemo u narednim danima uspeti da se dogovorimo oko šestog paketa sankcija - rekao je Šalenberg novinarima po dolasku u Brisel, na sastanak sa kolegama iz EU, prenosi Rojters.

Litvanski ministar spoljnih poslova Gabrijelijus Landsbergis rekao je, po dolasku u Brisel, da planove Evropske unije da uvede embargo na naftu Rusiji blokira samo jedna od 27 članica bloka, a prema evropskim diplomatama, u pitanju je Mađarska.

Šalenberg je ocenio da je jasno da i dalje postoji određena potreba za diskusijom, ali je izrazio uverenje da bi u okviru EU trebalo da se teži da se te rasprave održavaju tamo gde im je mesto, na Savetu EU, kako se javnosti ne bi slala poruka o neslozi jer, kako je rekao "Rusija nas posmatra".

- Cela unija je talac jedne države članice. Moramo da se složimo, ne možemo da budemo taoci - rekao je po dolasku na sastanak sa svojim kolegama.

Evropske diplomate su potvrdile da je Mađarska zemlja na koju je mislio Landsbergis.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike