Napravite indijski napitak i otklonite neprijatan zadah

14.11.2021

08:17

0

Smiruje upalu grla i krajnika, smanjuje nadutost, reguliše nivo holesterola, izbacuje toksine iz organizma, jača imunitet

Napravite indijski napitak i otklonite neprijatan zadah
ptmp-EWu2IqP_o_4-unsplash - Copyright Unsplash

U Indiji poznata kao "jeera", voda od kuina je napitak koji neverovatno deluje na organizam. Ako ga redovno pijete rešićete se masnoće u telu, a probava će bolje funkcionisati. 

Kumin je biljka koja obiluje antioksidansima, magnezijumom, vitaminima A i C. Semenke kumina jačaju  imunitet, poboljšavaju rad probave i smanjuju nadutost, smiruju bolne upalne procese u organizmu i odlične su u borbi sa zatvorom i viškom kilograma, reguliše nivo holesterola i izbacuje toksine iz organizma.

Preporučuje se da se pije i kao čaj, jer ne samo da uklanja neprijatan zadah, već smiruje upale grla, krajnika i zubnog mesa. 

Priprema

Pixabay
 

Dve kašičice semenki kumina stavite u čašu vode i pustite da odstoji preko noći. Ujutru iscedite vodu i popijte napitak na prazan želudac. Zahvaljujući nutritivnim sastojcima voda će poprimiti žućkastu boju. Takođe, ovaj napitak je niskokaloričan jer jedna kašičica kumina sadrži sedam kalorija. 

Ponavljajte proces svakog jutra, ali pazite da kumin ne pomešate sa kimom. Liči na kim, ali je seme krupnije i drugačije arome.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike