Ako imate jednu od ove tri osobine, vi ste magnet za ljude

14.05.2021

20:45 >> 21:19

0

Autor: Z. A.

Psiholozi otkrivaju koje osobe zrače najlepšom energijom

Ako imate jednu od ove tri osobine, vi ste magnet za ljude
Pexels

Magija i iskre privlačenja podrazumevaju mnogo više od romantične, seksualne ili fizičke privlačnosti. Vaš šarm, pozitivna ličnost i dobra energija mogu vam pomoći da više volite sebe, ali i da sklopite nova prijateljstva, ostvarite se u ljubavi ili započnete željeni profesionalni razvoj.

Vaša sposobnost privlačenja i energije kojom zračite provlači se kroz svaki kutak vašeg života – od površnog do duhovnog.

Kroz razne psihološke studije, kao 3 najprivlačnije osobine ističu se sledeće karakterne crte:

1. Pozitivan stav

Osobe koje imaju optimističan stav i pozitivan pogled na život uspevaju da privuku pozitivne ljude i situacije mnogo lakše nego pesimisti. Istraživanja pokazuju da su optimističniji ljudi dugovečniji, ali i profesionalno uspešniji, mentalno i fizički zdraviji i socijalno aktivniji. Takođe, osobe koje su ljubazne ističu se često kao najprivlačnije. Kombinacija optimizma i ljubavznosti svakako donosi sjajne energetske vibracije.

Pexels

2. Balansirana otvorenost

Ekstroverti jednostavno imaju velike društvene mreže, istoriju dobrih odnosa, skloni su ka istraživanju prilika i raspoloživu sreću, piše psiholog Adrijan Furnham. Ekstroverti se takođe lakše snalaze u novim sredinama i okolnostia, ali im je i mnogo akše da stuepe u kontakt sa nepoznatim ljudima. Baš zbog toga su izuzetno privlačni, a njihova magija sastoji se od otvorenog srca i širokog osmeha.

Pexels

3. Samopouzdanje

Samopouzdanje je skoro na vrhu svake liste privlačnih osobina. U psihološkim istraživanjima i muškarci žene procenjuju da je samopouzdanje izuzetno atraktivna osobina i da je to karakterna crta koja je poželjna kod njihovog potencijalnog partnera ( prema studiji iz 2002, sprovedenoj na Državnom univerzitetu u Arizoni). Osobe koje poseduju zdravo samopouzdanje, ane visok i toksičan ego, autentični su i potpuno svoji, verni svom biću, a baš to ih čini magnetno privlačnim.

možda će vas i ovo zanimati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti