Recept dana: Tiramisu s jagodama Rudolfa van Vina priziva sunce
Polako se zahuktava sezona najlepšeg voća
Iako ne deluje tako, oko nas je proleće, a proleće uvek miriše na jagode – crvene, sočne, zdrave, domaće, predivne. A jagode u maskarponeu su već put u samo središte života prožetog hedonizmom.
Sastojci:
- 250 g maskarponea
- 1 pakovanje piškota
- 1 kutija jagoda
- 3 jajeta
- 120 g šećera
- 200 ml soka od narandže
Za ukrašavanje
- 2 kašike suvih jagoda, sušenih na hladnom vazduhu
- nekoliko listova mente
- 2 kašike šećera
- 8 jagoda s dugim stabljikama
Priprema
1. Izvadite maskarpone iz frižidera pola sata ranije kako bi dostigao sobnu temperaturu. Tako će ga biti lakše mutiti i smesa neće biti gromuljičava.
2. Razdvojite jaja. Staviti žumanca u jednu činiju i belanca u drugu. Važno je da nema tragova žumanaca u belancima jer se onda belanca neće moći umutiti. Prvo mutite belanca i polovinu šećera dok ne dobijete meku penu.
3. Pomešajte žumanca sa ostatkom šećera. Umešati maskarpone u žumanca. Zatim špatulom dodajte belanca. Ne mešajte duže nego što je potrebno kako bi smesa ostala što vazdušastija.
4. Skinite stabljike s jagoda i prepolovite ih. Izlomite piškote na komadiće i umočite jednu po jednu u sok od narandže i zatim ih stavljajte na dno čaša. Ako se potopi više piškota u sok odjednom, natopiće se prebrzo i počeće da se raspadaju.
5. Premažite polovinu maskarponea preko piškota. Složite sloj jagoda preko i zatim razmažite ostatak maskarponea. Ostaviti tiramisu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata.
6. Fino izblendirajte jagode u multipraktiku, iseckajte mentu i samelljite šećer u multipraktiku. Pospite tiramisu mešavinom jagoda i šećera s mentom. Ukrasite jagodama.
Bon appetit!
možete da pripremite i
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari