Recept dana: Meki hrskavi kroasani kao francuski, ali iz domaće radinosti
Jednostavan recept za fantastično pecivo
Mnogima su omiljeni doručak uz jogurt, a poznato je da kroasani dolaze iz Francuske. Pripremaju se u različitim varijacijama, a punjenje zavisi od afiniteta, pa tako neko voli prazne, drugi punjene sirom, kačkavaljem, šunkom, čokoladom, džemom…
Postoji mnogo načina za pripremu, a mi vam danas donosimo jedan jednostavniji recept za fantastične, mekane kroasane. Prema ovim merama dobićete otprilike 20 manjih kroasana, što zavisi od veličine trouglova koje budete pravili od testa.
Sastojci:
- 600 g glatkog brašna
- 10 g suvog kvasca
- 3 vanilina šećera
- 75 dcl ulja
- 2,25 dcl mlakog mleka
- 1,5 dcl mlake vode
- 1,5 kašičica soli
- 150 g maslaca
- 1 jaje za premazivanje
Način pripreme:
Maslac staviti u zamrzivač na barem sat vremena. Zamesiti testo od svih sastojaka osim maslaca i jaja i ostaviti pokriveno krpom dok se ne udvostruči. Premesiti, razvući najtanje moguće, narendati maslac preko testa i smotati ga kao rolat.
Oklagijom stanjiti rolat tako da izgleda kao traka. Izrezati na trouglove, puniti po želji i umotati rolnice. Premazati jajetom i ostaviti da se dižu još 40 minuta. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.
Bon appetit!
pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari