Recept dana: Meki hrskavi kroasani kao francuski, ali iz domaće radinosti

13.04.2021

06:08 >> 06:57

0

Jednostavan recept za fantastično pecivo

Recept dana: Meki hrskavi kroasani kao francuski, ali iz domaće radinosti
Copyright Pixabay

Mnogima su omiljeni doručak uz jogurt, a poznato je da kroasani dolaze iz Francuske. Pripremaju se u različitim varijacijama, a punjenje zavisi od afiniteta, pa tako neko voli prazne, drugi punjene sirom, kačkavaljem, šunkom, čokoladom, džemom…

Postoji mnogo načina za pripremu, a mi vam danas donosimo jedan jednostavniji recept za fantastične, mekane kroasane. Prema ovim merama dobićete otprilike 20 manjih kroasana, što zavisi od veličine trouglova koje budete pravili od testa.

Sastojci:

  • 600 g glatkog brašna
  • 10 g suvog kvasca
  • 3 vanilina šećera
  • 75 dcl ulja
  • 2,25 dcl mlakog mleka
  • 1,5 dcl mlake vode
  • 1,5 kašičica soli
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje za premazivanje

Način pripreme:

Maslac staviti u zamrzivač na barem sat vremena. Zamesiti testo od svih sastojaka osim maslaca i jaja i ostaviti pokriveno krpom dok se ne udvostruči. Premesiti, razvući najtanje moguće, narendati maslac preko testa i smotati ga kao rolat.

Oklagijom stanjiti rolat tako da izgleda kao traka. Izrezati na trouglove, puniti po želji i umotati rolnice. Premazati jajetom i ostaviti da se dižu još 40 minuta. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.

Bon appetit!

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike