Recept dana: Rolat od spanaća, svežeg sira i šunke za doručak i večeru
Obično su na našim trpezama za praznike, ali ne mora tako
Rolat od spanaća obično se pravi kao predjelo, ali možete da ga speremite i kad mu vreme nije i da ga služite za doručak i večeru. Ovaj zeleni rolat savršen je za doruča ili večeru uz pavlaku ili pršutu.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 50 g glatkog brašna
- 2 čena belog luka
- 1 kašika ulja
- 1,5 kašika čvrstog jogurta
- 3 kašike svežeg sira
- so
- biber
- maslac
- 6 šnita ćureće šunke
Priprema:
1. Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.
2. Žumancima dodajte so i biber, brašno i ulje te sve zajedno dobro promešajte.
3. Spanać kratko blanširajte, ocedite višak vode i kratko ga popržite na maslacu i belom luku. Dodajte ga smesi od žumanacka pa ručno umešajte belanca.
4. Smesu stavite na papir za pečenje i pecite desetak minuta na 190 stepeni. Biskvit od spnaća zarolaj u mokru krpu.
5. Kada se ohladi, namažite ga sirom, posloži preko šunku i ponovno zarolajte.
6. Rolat držite u frižideru i secite ga hladnog.
Bon appetit!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari