Recept dana: Hrskavi baget kapreze može i za doručak, al' savršen je za letnju večeru

18.06.2021

06:08 >> 06:11

0

Nije samo lep već je i preuksan

Recept dana: Hrskavi baget kapreze može i za doručak, al' savršen je za letnju večeru
Copyright Instagram: muddiskochen

Leti se ne možemo zasititi salate kaprese, šarene mešavine bosiljka, mocarele i paradajza. Međutim, ako želite da uživate u italijanskom predjelu na nov način, naš savet je ovaj ukusni recept. Hrskavi baget iz rerne susreće se s ukusnim punjenjem od paradajza i mocarele.

Ako tražite neki fin letnji recept, uslov je da bude jednostavan i brzo se priprema. A ovo je idealan predlog.

Sastojci:

  • 1 baget
  • 50 g mocarele
  • 2 paradajza srednje veličine
  • 1 veza bosiljka
  • 1/2 kašičice tucane ljute paprike
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje

Priprema

1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.

2. Narežite paradajz i mocarelu na tanke ploške. Operite i posuši bosiljak, a zatim iskidajte listiće.

3. Zarežite baget dijagonalno na svaka dva centimetra dovoljno duboko da se lako puni. Zatim rezove napunite s kriškom paradajza i mocarele, te listićima bosiljka.

4. Napunjeni baget stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na srednjoj rešetki u rerni oko 20 minuta dok se sir ne otopi i hleb ne postane hrskav.

5. Na kraju začinite baget ljutom tucanom paprikom, solju i biberom,  poprskajte maslinovim ulje, te poslužite dok je toplo.

Bon appetit!

možete da pripremite i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike