Recept dana: Hrskavi baget kapreze može i za doručak, al' savršen je za letnju večeru
Nije samo lep već je i preuksan
Leti se ne možemo zasititi salate kaprese, šarene mešavine bosiljka, mocarele i paradajza. Međutim, ako želite da uživate u italijanskom predjelu na nov način, naš savet je ovaj ukusni recept. Hrskavi baget iz rerne susreće se s ukusnim punjenjem od paradajza i mocarele.
Ako tražite neki fin letnji recept, uslov je da bude jednostavan i brzo se priprema. A ovo je idealan predlog.
Sastojci:
- 1 baget
- 50 g mocarele
- 2 paradajza srednje veličine
- 1 veza bosiljka
- 1/2 kašičice tucane ljute paprike
- so
- biber
- maslinovo ulje
Priprema
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.
2. Narežite paradajz i mocarelu na tanke ploške. Operite i posuši bosiljak, a zatim iskidajte listiće.
3. Zarežite baget dijagonalno na svaka dva centimetra dovoljno duboko da se lako puni. Zatim rezove napunite s kriškom paradajza i mocarele, te listićima bosiljka.
4. Napunjeni baget stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na srednjoj rešetki u rerni oko 20 minuta dok se sir ne otopi i hleb ne postane hrskav.
5. Na kraju začinite baget ljutom tucanom paprikom, solju i biberom, poprskajte maslinovim ulje, te poslužite dok je toplo.
Bon appetit!
možete da pripremite i ovo
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari