Recept dana: Domaće perece, mekane unutra, spolja hrskave, a bolje nego iz pekare

14.06.2021

06:08 >> 06:16

0

Najbolje od svega je što je priprema jednostavna

Recept dana: Domaće perece, mekane unutra, spolja hrskave, a bolje nego iz pekare
Copyright Printscreen

Odlično se slažu uz jogurt, a idu i uz pivo. Ako volite perece sigurno će vam se svideti ova domaća varijanta.

Jednostavne su za pripremu, a kada zamirišu iz rerne nećete moći da odolite ovom pecivu koje je mekano unutra, a hrskavo spolja.

Sastojci:

  • 280 g brašna
  • 100 ml mlake vode
  • 50 ml mlakog mleka
  • 2 male kašike šećera
  • 1 velika kašika otopljenog putera
  • 7 g suvog kvasca
  • 1 mala kašika soli
  • belance za premazivanje, krupna so za posipanje
  • 1 velika kašika sode bikarbone

Način pripreme:

U posudu sipajte brašno, pa dodajte mlako mleko. Sipajte suvi kvasac i šećer, pa lagano izmešajte. Dodajte otopljeni puter, pa sve dobro promešajte.

Izručite na sto, pa testo dobro umesite rukama. Sipajte so preko testa, pa nastavite da mesite. Oblikujte ga u loptu, nauljite, stavite u činiju i pokrijte folijom, pa ostavite da naraste dok se otprilike ne duplira. Malo spljeskajte loptu, pa je onda isecite najpre na četvrtine, a potom i na osmine.

Svaki deo izvaljajte u što tanji valjak od kog ćete oblikovati perecu. Stavite ih u pleh na papir za pečenje, a potom oko svake perece isecite papir. Jednu po jednu perecu spuštajte u ključalu vodu sa sve papirom, a potom lagano izvucite papir.

Kako će pereca plutati na površinu, lagano je prelivajte vrelom vodom i odozgo.

Potom ih izvadite, poređajte u pleh na papir za pečenje. Premažite belancem i pospite krupnom solju i stavite u rernu da se ispeku.

Bon appetit!

pročitajte još

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike