Recept dana: Cezar salata je kompletan obrok za tatu, mamu, seku i brata, a pravi se za 20 minuta

16.06.2021

06:08 >> 06:24

0

Autor: Z. A.

Čuvena, hvaljena, voljena i ukusna

Recept dana: Cezar salata je kompletan obrok za tatu, mamu, seku i brata, a pravi se za 20 minuta
Copyright Profimedia

Cezar salata je redovna na meniju svih restorana koji drže do sebe.

Ljudi je smatraju zdravijom i manje kaloričnom zamenom za obrok, iako zbog dresinga i parmezana ima priličan broj kalorija.
Ako želite zdraviju varijantu, barem izbacite dresing. Znamo da parmezan ne možete.

Prvi put se zvanično pojavljuje u meniju restorana u Los Anđelesu 1946. godine. Smatra se da je Cezar Kardini, italijanski emirgant koji je vodio restorane u Meksiku i SAD, izmislio Cezar salatu dvadesetak godina pre toga.
Mnogi su pokušavali da sebi pripišu zasluge za ovo jelo, što samo govori u prilog tome da je Cezar salata jedno od najpopularnijih salata na svetu.

Evo kako se pravi:

Sastojci:

  • 100 g dimljene slanine
  • 400 g belog pilećeg mesa
  • 30 g parmezana
  • 3 čena belog luka
  • 2 parčeta tost hleba
  • veća glavica zelene salate
  • 2 čeri paradajza
  • sok od 1 limuna
  • pavlaka
  • majonez
  • maslinovo ulje
  • biber
  • so

Priprema:

1. Propržite iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvadite i stavite na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispecite piletinu, pa je isecite na dugačke trake.

2. Hleb isecite na kocke. Pomešajte sa iseckanim belim lukom i propržite na masnoći koju je pustila slanina. Izvadite kocke i stavite na salvetu.

3. Umutite maslinovo ulje sa sokom od limuna, posolite i pobiberite. Tim dresingom prelijte opranu i iscepkanu zelenu salatu.

4. Preko salate rasporedite piletinu, slaninu, krutone, čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.

Bon appetit!

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike