Recept dana: Piletina sa krompirom i bešamel sosom, kremast i ukusan ručak bez mnogo muke

31.05.2021

06:08 >> 06:10

0

Prava gozba za celu porodicu

Recept dana: Piletina sa krompirom i bešamel sosom, kremast i ukusan ručak bez mnogo muke
Copyright Printscreen/Youtube

Jelo je kremasto i fino i sigurno će vam se svideti. Piletina sa krompirom i bešamel sosom priprema se jednostavno, a osvaja ukusom.

Mnogima je kombinacija mesa i krompira neprevaziđena, a bešamel sos i sirevi daće ovom jelu posebnu, zavodljivu teksturu.

Isprobajte već danas jer je recept jednostavan i priprema vam neće zadavati muke, niti oduzeti mnogo vremena.

Sastojci:

  • 3 veća krompira
  • po 1 mala kašičica soli, origana i crvene paprike, 2 kašike ulja
  • 300 g pilećeg filea
  • po pola kašičice soli i origana
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika paradajz pirea
    Za bešamel
  • 1 šolja mleka
  • 50 g putera
  • 3 kašike brašna
  • po pola kašičice soli i muskatnog oraščića
  • 100 g rendanog sira

Način pripreme:

Iseckajte krompir na krugove. Izručite ga u tepsiju, pa dodajte kašičicu origana, po kašičicu soli i crvene paprike. Prelijte sa dve kašike ulja, pa dobro promešajte. Lepo ga rasporedite po plehu, pa ga ubacite u rernu na nekih 15-ak minuta da se peče na 200 stepeni.

Iseckajte luk, papriku i piletinu. U piletinu dodajte dve kašike ulja, po pola kašičice soli i origana i jednu veliku kašiku paradajz pirea. Dobro promešajte i ostavite sa strane.

Na vrelom ulju propržite kratko luk da porumeni, dodajte piletinu i prodinstajte pet do sedam minuta. Dva, tri minuta pre kraja dinstanja dodajte i paprike i prodinstajte sve zajedno.

Piletinu rasporedite preko polu-pečenog krompira i vratite u rernu da nastavi da se peče dok vi pripremate bešamel.

Za bešamel otopite puter, dodajte brašno uz neprestano mešanje. Pržite brašno na puteru svega desetak sekundi. Pomalo dodajte mleko uz neprestano mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Dodajte po pola male kašičice muskatnog oraščića i soli.

Sve to prelijte preko krompira i piletine. Narendajte sir, možete staviti mocarelu i kačkavalj ili neki sir prema vašem izboru. Pecite još desetak minuta da se odozgo stvori lepa rumena boja.

Bon appetit!

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike