Recept dana: Kaneloni punjeni mlevenim mesom, slasno jelo italijanske kuhinje

19.04.2021

06:08 >> 06:20

0

Jednostavan recept za puno uživanje

Recept dana: Kaneloni punjeni mlevenim mesom, slasno jelo italijanske kuhinje
Copyright Profimedia

Proleće nikako da stigne, pa dok kiša napolju pada, vi uključite rernu i obradujete svoje ukućane jednim slasnim italijanskim specijalitetom. Zapečeni kaneloni punjeni mlevenim mesom i sirom prave se jednostavno, a izazivaju ljubav na prvi pogled.

Možete ih poslužiti i uz zelenu salatu, a odlično se slažu i uz salatu od paradajza.

Sastojci:

  • manja glavica luka
  • 600 g mlevenog mesa
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 100 ml vode
  • kašičica soli
  • 250 g gaude ili edamera
  • 250 g kanelona
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g mocarele ili nekog sličnog sira

Način pripreme:

Na ulju prodinstajte sitno seckani luk. Kad poprimi žutu boju, dodajte mleveno meso i posolite. Sve dobro promešajte, a nakon 15 minuta dodajte pasirani paradajz i vodu. Poklopite i pustite da se krčka na vatri još 10 minuta. Dodajte 200ml pavlake za kuvanje i polovinu narendanog sira, pa kuvajte još pet minuta.

Posudu za pečenje podmažite uljem, pa je premažite s malo pavlake za kuvanje. Sirove kanelone napunite smesom i poređajte ih. Ostatak smese prelijte preko kanelona, a potom i ostatak pavlake za kuvanje. Pospite po vrhu ostatak narendanog sira i mocarelu.

Kanelone prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200°C. Nakon 35 minuta izvadite jelo, skinite foliju i vratite u rernu na 10 minuta.

Bon appetit!

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike