Recept dana: Kaneloni punjeni mlevenim mesom, slasno jelo italijanske kuhinje
Jednostavan recept za puno uživanje
Proleće nikako da stigne, pa dok kiša napolju pada, vi uključite rernu i obradujete svoje ukućane jednim slasnim italijanskim specijalitetom. Zapečeni kaneloni punjeni mlevenim mesom i sirom prave se jednostavno, a izazivaju ljubav na prvi pogled.
Možete ih poslužiti i uz zelenu salatu, a odlično se slažu i uz salatu od paradajza.
Sastojci:
- manja glavica luka
- 600 g mlevenog mesa
- 200 ml pasiranog paradajza
- 100 ml vode
- kašičica soli
- 250 g gaude ili edamera
- 250 g kanelona
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 100 g mocarele ili nekog sličnog sira
Način pripreme:
Na ulju prodinstajte sitno seckani luk. Kad poprimi žutu boju, dodajte mleveno meso i posolite. Sve dobro promešajte, a nakon 15 minuta dodajte pasirani paradajz i vodu. Poklopite i pustite da se krčka na vatri još 10 minuta. Dodajte 200ml pavlake za kuvanje i polovinu narendanog sira, pa kuvajte još pet minuta.
Posudu za pečenje podmažite uljem, pa je premažite s malo pavlake za kuvanje. Sirove kanelone napunite smesom i poređajte ih. Ostatak smese prelijte preko kanelona, a potom i ostatak pavlake za kuvanje. Pospite po vrhu ostatak narendanog sira i mocarelu.
Kanelone prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200°C. Nakon 35 minuta izvadite jelo, skinite foliju i vratite u rernu na 10 minuta.
Bon appetit!
pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari