Muškarci lakiraju nokte – novi trend u svetu

05.12.2021

09:30

0

Sve zastupljeniji trend među mladim muškarcima

Muškarci lakiraju nokte – novi trend u svetu
profimedia-0168730562 - Copyright Profimedia

Trend koji u svetu uzima sve više maha jeste eliminisanje razlika među polovima, a reč koja se sve više koristi je „fluid”, ili „biti fluidan" u seksualnom opredeljenju, u tome kako sebe definišemo.

Generacija „Zed" uvela je lakiranje noktiju za muškarce u svim bojama i ovaj trend postaje sve popularniji kako u Italiji, tako i u svetu.

To je generacija rođenih početkom 2000. do 2010. godine nazvana još centennial, digitarian, gen Z, I gen, Plural, Zoomer, genderless, koja ruši sve barijere i granice između polova pa je i „nail art" nešto što danas uključuje sve veći broj muškaraca pod nazivom „Men-incure".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lil Nas X (@lilnasx_)

U Italiji je ovaj trend lansirao reper Fedez iz Milana koji ima skoro 13 miliona pratilaca i koji je suprug najpoznatije influenserke na svetu Kjare Feranji.

Ova moda nije nova, naime postojala je još sedamdesetih godina, ali nije imala uspeh koji doživljava danas i nije postalo nešto "normalno" ili uobičajeno.

No ovaj "pokret oslobađanja od dosadašnjih običaja te uvođenje novih" ima na čelu ličnosti poput Lili Nas X, Damjano iz grupe Maneskin, Hari Stajls koji oblače suknje, podvezice, šminkaju se i lakiraju nokte.

I upravo lakirani nokti muškaraca više ne predstavljaju ekscentrični gest rok zvezda već želju generacije „Z", da ukloni razlike između onoga što je žensko i onoga što je muško.

Kozmetička kuća" Layla Cosmetics" realizovala je upravo sa italijanskim reperom Fedezom liniju trajnih lakova „NooN NooN", baš poput „Faculty" u koju veruju velike kozmetičke kuće kao „Estee Lauder" , zatim „Crate", koju su stvorili reper Lil Jahti i „Flowerbed Nails". I Šanel je izbacio liniju „Boy de Chanel".

Platforma „Treatwell", koja se bavi praćenjem tendencija u kozmetici izdala je podatak da je od januara do oktobra ove godine došlo do povećanja od 23 odsto u prodaji lakova za muškarce te rezervacijama onlajn za ove tretmane.

Boje koje muškarci najviše traže su zelena, žuta i jarko roze, kao i svetlo plava ili nokti koji su obojeni svaki u drugu boju ili sa srcima, geometrijskim formama.

Da li će ovo zaista postati normalnost ili je samo deo trenutnog trenda, vreme će pokazati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike