Pri nanošenju korektora mnoge žene prave jednu grešku, a profesionalna šminkerka objašnjava kako da on na našoj koži izgleda perfektno

08.07.2022

16:26

0

Autor: Z.A.S.

Njen savet je da korektor nanesemo samo tamo gde je zaista potreban, a zatim da ga uklopimo tako da izgleda prirodno u odnosu na ostatak šminke ili tena

Pri nanošenju korektora mnoge žene prave jednu grešku, a profesionalna šminkerka objašnjava kako da on na našoj koži izgleda perfektno
Korektor 1 - Copyright Profimedia

Korektor nas spasava u raznim situacijama. Često prikriva podočnjake, a na njega uvek možemo da računamo i kada je potrebno sakriti sitne nedostatke na licu.

Njegovo nanošenje nije ni najmanje komplikovano i tu ne možemo nikako da pogrešimo. To je ono što mi mislimo. Stvari, međutim, izgleda stoje potpuno drugačije.

Šminkerka Dženi Patinikin se potrudila da nam objasni gde grešimo, odnosno na koji način bi korektor trebalo da nanosimo. Njen savet je da korektor nanesemo samo tamo gde je zaista potreban, a zatim da ga uklopimo tako da izgleda prirodno u odnosu na ostatak šminke ili tena.

- Zašto je važno da korektor nanesete samo gde vam je potreban? Učiniće da ton vaše kože izgleda čudno ako ga nanesete na kožu koju ne treba da korigujete - ističe ona.

Ukoliko ga jednostavno premažemo preko cele površine, to može da učini da koža izgleda ravno i jednodimenzionalno. Međutim, kada izjednačimo samo područja koja su izmenjena, koža prirodno postaje ujednačena i sjajna.

Profimedia
 

Patinikinova savetuje da korektor ostavimo da odstoji na trenutak, da bi mogao da oksidira, a zatim da navlažimo sunđer i utapkamo ga.

Na samom kraju je potrebno i da nanesemo dodatni korektor na unutrašnje uglove očiju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike