Đino je trenutno najstariji pas na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda, a njegov vlasnik je Volf, srećni čovek (VIDEO)

27.11.2022

08:33

0

Autor: Z. A.

Njegov vlasnik kaže da reč o snažnom psu kome daje mnogo ljubavi, ali i sve zasluge

Đino je trenutno najstariji pas na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda, a njegov vlasnik je Volf, srećni čovek (VIDEO)
Đino, najstariji pas na svetu - Copyright Instgram: ginowolf.theoldestdogalive

Kada je pre 20 godina student iz Kalifornije Aleks Volf otišao sa svojim cimerima da udomi psa iz skloništa, nije imao pojma da će taj mali pas i dalje biti njegov ljubimac dve decenije kasnije, a kamoli da će biti proglašen najstarijim živim psom prema Ginisovoj knjizi rekorda.

A upravo se to dogodilo prošle nedelje. - Bio je sa mnom kroz toliko životnih situacija. Kad smo išli udomiti, htio sam velikog psa, ali cimeri su me nagovorili da uzmem malog. Sad mi je tako drago što smo baš njega uzeli - izjavio je 40-godišnji Volf za Today. Tada dvogodišnjeg psa nazvao je Đino.

Podsetimo, prethodni rekorder i najstariji pas po imenu Pebls uginuo je početkom oktobra 2022.

Prisetio se kako je Đina doveo kući i da se odmah uklopio u njegov dom.

- Uživao je u trčanju po snegu u dvorištu i visio bih ispod stočića za kafu kako bi bio u centru pažnje kad god gosti svrate. Ako bismo išli spavati kasno, on bi ostao budan, a ako bih ja spavao, on bi spavao - kaže Volf.

Veliki psi su ga uvek pratili kao da im je vođa

Kad je Volf završio fakultet, Đino je svedočio njegovim velikim životnim promenama: useljenju u stan, bavljenju prodajom nekretnina, kupovini kuće i, neposredno pre pandemije, upoznavanju njegove djevojke, Rebeke Grenel, koja obožava Đina.

- On nas zasmejava svakog dana. Uvek je voleo da ide u veliki park za pse umesto u mali.
Veliki psi bi ga pratili uokolo kao da je njihov neustrašivi vođa, a to je Đina činilo ponosnim - rekao je.

Đino ovih dana više voli aktivnosti kao što su dremanje uz kamin, grickanje poslastica s lososom i vožnja po komšiluku u autu, s obzirom na to da mu vid nije dobar kao pre. Zapravo, Volf je proslavio Đinov Ginisov svetski rekord iznimno dugom vožnjom karavanom.

Kućni ljubimci su za ceo život

Volf Đinovu dugovečnost pripisuje zdravoj ishrani hranom za ljude, veterinarskoj nezi, stalnoj podršci porodice i prijatelja, ali uglavnom - samom Đinu. - Dali smo mu mnogo ljubavi, ali dajem mu i sve zasluge. On je snažan pas - rekao je.

Volf se nada da će iskoristiti Đinov status "najstarijeg psa na svetu" kao priliku za prikupljanje novca i podizanje svesti o udomljavanju kućnih ljubimaca i aktivizmu za životinje, a već se obratio lokalnim neprofitnim organizacijama kako bi istražio mogućnosti.

Takođe se nada da će radost koju mu je njegov pas donosio tokom dve decenije nadahnuti druge da podele njegovo uverenje da su kućni ljubimci za ceo život. Njegov savet svima koji razmišljaju o dovođenju kućnog ljubimca jeste da se u potpunosti posvete brizi za njih ceo život.

- Moraš očekivati da je to proces na duge staze, bez obzira na to koliko dugo na kraju trajalo. To je odgovornost koju preuzimate - i 100 posto je vredno toga - poručio je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike