Pokušali su da spasu slepog mačka i pronađu bezbedan dom, ali on je imao druge planove

09.09.2022

14:58

0

Autor: D. R.

Spasioci su dolazili u nekoliko navrata, ali nisu uspevali ni da mu se približe

Pokušali su da spasu slepog mačka i pronađu bezbedan dom, ali on je imao druge planove
Jada Hamby mačka - Copyright Printskrin/Facebook, Jada Hamby

Kada se u martu ove godine pojavilo malo mače iza prodavnice Džejde Hambi, razumljivo je bila zabrinuta. Brzo je postalo jasno da je mače slepo i slabo čuje.

Ona i njeni zaposleni kontaktirali su nekoliko različitih spasilaca da vide da li mogu da pomognu i pristali su da dođu po njega. Ali mače je imalo druge planove.

- Spasioci su dolazili u nekoliko navrata i isprobavali različite metode da ga uhvate u zamku. Bio je previše pametan za sve njihove trikove - rekla je ona za "The Dodo". 

Koliko god se trudili, nikako nisu mogli da ga uhvate u zamku - i činilo se da je zbog toga oduševljen.

Mače, koji se sada zove Dampster zbog mesta na kojem je pronađen, jasno je izneo svoj stav. Bio je savršeno srećan da živi u radnji i da bude mačak iz prodavnice i nije ga zanimalo da tu bilo šta menja. Kada je postalo jasno da je Dampster bezbedan i zadovoljan mestom gde se nalazi, spasioci su se složili da čak i ako uspeju da ga uhvate, najbolji potez bi verovatno bio da ga sterilišu, a zatim vrate u njegov dom oko prodavnice.

- On je upoznat sa ovim terenom, i kao što možete da pretpostavite, to je veoma važno za slepu mačku - rekao je Džejda.

Džejda i njeni zaposleni neverovatno dobro brinu o novom ljubimcu. Bili su u kontaktu sa veterinarom da bi se uverili da je njegovo zdravlje pod kontrolom, da se redovno hrani i svi ga stalno proveravaju kako bi bili sigurni da je zadovoljan.

Printskrin/Facebook, Jada Hamby
 

- Voli da se izležava na suncu na našim kutijama i da je siguran da ima zaklon od kiše. Dočekuje nas svako jutro uz mjaukanje i zahtevajući doručak! On je veoma glasna mačka i voli da razgovara sa nama.

Čini se da mu još uvek nije prijatno da ga iko dodiruje, ali nedavno je jednom od zaposlenih dozvolio da ga prvi put pomazi, pa ko zna šta bi budućnost mogla da nosi? Nismo sigurni da li je to bilo sporazumno maženje ili je naš kolega iz skladišta samo bio malo pokvaren, ali u svakom slučaju to računamo kao pobedu - rekla je Džejda.

Dampsterov život je možda malo nekonvencionalan, ali on ga obožava, i, zaista, to je sve što je važno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike