Komšije će vam biti zahvalne: Ovo su najtiše pasmine pasa

05.09.2022

06:47

0

Autor: Z.A.S.

Ukoliko planirate psa, a živite u zgradi, ili biste jednostavno da odaberete pasminu koja nije sklona lajanju, razmislite o nekoj od ovih

Komšije će vam biti zahvalne: Ovo su najtiše pasmine pasa
Škotski ovčar - Copyright Pixabay

Ma koliko voleli pse, sigurno ne uživate u njihovom lavežu, a još manje u lavežu koji je čest i koji traje.

Ne samo da ćete se vi nervirati, već ni vašim gostima sigurno neće biti prijatno da umesto vaših priča, slušaju lavež vašeg psa.

Ukoliko planirate psa, a živite u zgradi, ili biste jednostavno da odaberete pasminu koja nije sklona lajanju, razmislite o nekoj od ovih.

Afganistanski hrt

Ovo su obično tihi i nezavisni psi, iako mogu biti razigrani u društvu omiljenih ljudi. Jako su odani svojim obiteljima.

Pixabay
 

Akita

Akite mogu biti sjajni psi čuvari i obično će lajati samo kako bi vas upozorili na opasnost. Izrazito su odani i stvaraju čvrste veze sa samo nekoliko ljudi. Zato su povučeni u društvu stranaca.

Basenji

Basenji je pasmina koja ne laje, već proizvodi čudan zvuk nalik jodlovanju. Pasmina nije posebno bučna, ali nije ni tiha. Kada se uzbude, vlasnici mogu da očekuju cviljenje ovih energičnih pasa.

Pixabay
 

Čau-čau

Osim ako ne oseti opasnost, čau-čau nikada ne laje, pa čak ni u takvim situacijama nije mnogo glasan. Oni uglavnom žele da zaštite svoju porodicu i sebe, pa ih "bije glas" da su agresivni.

Škotski ovčar

Ovi inteligentni i atletski građeni psi će biti tihi sve dok nemaju šta važno da kažu. Uklopiće se savršeno u skoro svaki dom.

Pixabay
 

Najglasnije pasmine pasa

Jorkširski terijeri i psi goniči, kao što su baseti i biglovi, spadaju u pasmine koje su poznate po svojoj glasnoj prirodi. Prema mišljenju veterinara, najglasnija pasmina je finski špic. Prema rečima stručnjaka, oni su sposobni da u jednom minutu zalaju čak i do 160 puta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike