Iznenadiće vas: Najnovija teorija britanskog hirurga otkriva da li je bolje spavati sam ili sa partnerom

06.05.2021

20:50

0

Autor: K. Obradović

Da bi se telo odmorilo potrebno je da uđemo u REM fazu sna

Profimedia

On je zvezda na TikToku, prate ga i slušaju milioni ljudi. A sada je popularni britanski hirurg dr Karan Radž iznenadio svoje pratioce najnovijom teorijom.

On je upozorio sve parove, venčane i nevenčane, koji spavaju zajedno da prave veliku grešku. A dao je i objašnjenje zbog čega.

-Zapravo bi uvek trebalo da spavamo sami jer nas druga osoba u krevetu svojim pokretima ili zvukovima sprečava da uđemo u REM fazu dubokog sna, a ona je neophodna da bi se telo odmorilo – kaže dr Radž koji je ovom objavom zaradio skoro milion lajkova.

Čini se da mnogi parovi zapravo ne uživaju u tome da dele postelju, pa se često žale na neispavanost. A sada je otkriveno i zbog čega je to tako.

-Osim toga, da bismo zaspali temperatura tela mora da nam opadne, a kada kraj sebe imamo nekoga to nam povećava telesnu temperaturu, pa će nam biti potrebno više vremena da utonemo u san – kaže hirurg koga na ovoj mreži prati skoro 5,5 miliona ljudi.

Printscreen/TikTok

Naravno, na ovu priču odmah su se nadovezali brojni ljudi.

-Konačno čujem za neke benefite toga što sam večiti samac – našalio se jedan muškarac, a i mnogi su priznali da radije spavaju sami nego sa svojim partnerima i supružnicima.

-Volim svog supruga ali mrzim da delim s njim krevet – konstatovala je jedna korisnica ove mreže i dodaje da se nakon 18 godina spavanja s partnerom koji hrče nedavno napokon preselila u drugu sobu.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

pročitajte još

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti