Položaj kreveta utiče i na ljubavnu vezu i na kvalitet sna: Ovako treba da ga postavite

25.05.2022

18:11

0

Objašnjenje je sasvim logično

Položaj kreveta utiče i na ljubavnu vezu i na kvalitet sna: Ovako treba da ga postavite
toa-heftiba-oKbQxVusp8M-unsplash - Copyright Unsplash

Položaj u kojem stoji krevet može u vama podstaći osećaj sigurnosti, ravnoteže i stabilnosti, ali i poboljšati seksualni život i bliskost u vezi. Prema feng šui teoriji, važno je posvetiti pažnju uređenju doma i samim tim pozicioniranju kreveta.

A kako smestiti svoj krevet prema feng šui pravilima i tako dobiti maksimalnu pozitivnu energiju, pojasnila je arhitektkinja i sertifikovana feng šui savetnica Endži Čo.

Zapovedni položaj

– U feng šuiju postoji nešto što se naziva „zapovedni položaj“, a to znači da ukoliko sedite u krevetu leđima naslonjeni na uzglavlje, treba da vidite vrata spavaće sobe dijagonalno, nikako ne tako da su nasuprot vama ili u istoj liniji – rekla je.

Napomenula je da se ljudi znaju osećati nesigurno kada iz kreveta ne vide vrata, podsvesno strahuju da bi neko mogao ući u sobu, a oni to ne bi videli. Ukoliko imate malu spavaću sobu i ne možete postaviti krevet tako da vidite vrata, postoje i druge mogućnosti.

– Ako ne možete postaviti svoj krevet na način koji vam pruža optimalni pogled na vrata, postavite ogledalo tako da u njemu vidite odraz vrata dok ste u krevetu – kaže Čo.

Pexels
 

Uzglavlje treba da bude naslonjeno na zid jer to stvara osećaj sigurnosti, a sa desne i leve strane kreveta dobro je staviti noćne ormariće ili lampe. Ukoliko se krevet nalazi nasred sobe i nije smešten uz zid, to stvara osećaj plutanja nasred sobe, a time i nesigurnost u ljudima.

Krevet ne bi trebalo da bude ispod prozora

Krevet nikada ne bi trebalo staviti direktno ispod prozora, posebno ako se spavaća soba nalazi u prizemlju – i to stvara osećaj nesigurnosti.

Jednom kada smestite svoj krevet u skladu sa osnovnim feng šui pravilima, na raspolaganju imate manja podešavanja koja će poboljšati energiju u spavaćoj sobi. Kao prvo, pobrinite se da ispod vašeg kreveta bude što manje stvari i nereda, idealno bi bilo da nema ničega jer tako ništa ne blokira protok energije dok spavate.

Eventualno ispod kreveta držite mekane i prozračne stvari poput posteljine i jastuka, ali nikako oštre i tvrde stvari, kao što su knjige, koferi, cipele, kutije...

Unsplash
 

Što se tiče tkanine, Čo preporučuje organske, netoksične materijale za posteljinu. Idealne boje za spavaću sobu su one koje deluju umirujuće i isceliteljski poput plave i zelene boje, zemljanih tonova i blage žute boje. Čo je ljubiteljka bele boje zbog stvaranja osećaja svežine. Napominje da je crvena dobra za podsticanje strasti u spavaćoj sobi, ali je previše energična i sabotira kvalitetan san.

Položaj kreveta utiče na ljubavnu vezu

– Simetrija i postojanje otvorenog prostora s obe strane kreveta održava ravnotežu u vezi – objasnila je.

Takođe, ako želite da prizovete pozitivnu energiju u svoj ljubavni i seksualni život, iz spavaće sobe uklonite sve porodične fotografije i prizore duhovnih božanstava. Ta soba trebalo bi da odiše intimom i mirom.

Profimedia
 

Osim toga, važno je paziti da vazduh u sobi nije ustajao. Često proveravajte svoj dom, posebno ujutro nakon buđenja kako bi loša energija izašla, a pozitivna ušla u kuću, a time i u prostor u kojemu spavate i u kojem vodite ljubav, prenosi mindbodygreen.com.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike