Iskusni pekari otkrili: U testo dodajte tajni sastojak – da preraste sva vaša očekivanja. O šmeku da ne govorimo

24.02.2023

13:38

0

Autor: Z. A.

Ovo svako mora da isproba

Iskusni pekari otkrili: U testo dodajte tajni sastojak – da preraste sva vaša očekivanja. O šmeku da ne govorimo
Ilustracija - Copyright Profimedia

Polako stiže proleće, pa je vreme da još malo uživate u blagodetima domaćeg hleba iz rerne. A ukoliko želite da napravite testo baš kakvo prave pekari, primenite nekoliko njihovih najvažnijih saveta i dodajte mu jedan super tajni sastojak.

Ako ste početnik u kuhinji ili vam pak testa ne ispadaju onako kako želite, nekoliko saveta i jedan tajni sastojak pomoći će vam da vam testo fino naraste i da bude veoma ukusno.

Pexels
Priprema testa

Na prvom mestu potrudite se da vam i brašno i kvasac budu sveži.

Pre nego što počenete da mesite, puter i jaja izvadite iz frižidera i ostavite neko vreme na sobnoj temperaturi.

Pixabay
Priprema hleba

Sledeći korak jeste da ne preterujete s praškom za pecivo ili s kvascem.

Testo uvek ubacujte u već zagrejanu rernu. Idealno bi bilo da sačekate 10-15 minuta od trenutka kada se rerna zagreje, pa tek onda da stavite testo u nju.

Pixabay
Naraslo testo

I jedan tajni sastojak iskusnih pekara jeste jabukovo sirće!

Potrebno je da dodate samo jednu kašiku ove namirnice i testo će narasti bolje, biće još ukusnije i uspeće vam.

Instagram:razigrana_kecelja
Pamuk pogača

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike