Kako da patišpanj uvijete u rolat, a da kora ne popuca? Najiskusnije domaćice koriste ova dva jednostavna trika

16.10.2022

12:32

0

Autor: Z.A.S.

Iako spada u poslastice koje je izuzetno jednostavno pripremiti, problem nastane kada dođe vreme da se patišpanj uvije u rolat

Kako da patišpanj uvijete u rolat, a da kora ne popuca? Najiskusnije domaćice koriste ova dva jednostavna trika
Patišpanj - Copyright Pixabay

Ukoliko spadate u osobe koje obožavaju rolate, torte i kolače čiji osnov je sunđerasta struktura, onda ste veliki ljubitelj patišpanja.

Patišpanj je jedna od najjednostavnijih poslastica i nema domaćice koja ne ume da ga spremi. Ipak, ono oko čega često, nakon glavnog dela pripreme, ispadne problem, jeste momenat kada patišpanj treba uviti u rolat.

A šta se tada dogodi? Ma koliko bili iskusni i ma koliko pažljivo pripremali patišpanj, prilikom uvijanja u rolat, lako može da se dogodi da kora popuca.

Ipak, ne morate biti previše zabrinuti, čak i ako vam se to dešavalo, jer postoje dva načina da rolat uvijete bez pucanja.

Prvo što je potrebno da uradite jeste da pripremite suvu pamučnu krpu, a zatim da na nju stavite komad pek papira koji ćete posuti sa dve-tri kašike šećera. Možete koristiti i samo krpu i postupak je isti - pospite je sa dve-tri kašike šećera. Rolat možete da uvijete i uz pomoć krpe koja je vlažna, ali je bitno da bude dobro isceđena.

Pixabay
 

Šta je potrebno da uradite?

Pečenu koru okrenete, a papir za pečenje uklonite i zatim umotate rolat. Ostavite ga da odstoji oko 15 minuta, a zatim odmotate koru i premažete je punjenjem po izboru.

Nakon što patišpanj premažete džemom, marmeladom, omiljenim kremom, odnosno filom koji želite, ponovo ga umotajte u rolat i ostavite ga da odstoji u frižideru.

Dekorišite ga po izboru ili ga pospite šećerom u prahu, a zatim ga služite.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike